Nieuws

Sustainable Development Goals centraal tijdens zesde Dutch Happiness Week

21 feb 2020

(Persbericht)

De zesde editie van de Dutch Happiness Week, van 14 tot en met 22 maart, maakt ruimschoots verbinding met de Sustainable Development Goals. Deze duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties, die zijn opgesteld om ‘de wereld tot een betere plek te maken’, vormen de rode draad door het programma van 2020. De DHW vindt voornamelijk plaats in Eindhoven en Tilburg en is een initiatief van Fontys en Parktheater Eindhoven.

Fontys en het Parktheater organiseren de ruim 70 activiteiten in de themaweek in samenwerking met tal van bedrijven en instellingen. Nieuwe partners dit jaar zijn onder andere het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, supermarktketen Jumbo en Autisme Brabant.

Gelukskoffer
Jumbo trakteert kinderen op 20 maart in het Parktheater op een masterclass geluk van Clara den Boer, initiatiefneemster van ‘Gelukskoffer’. Dit is een lespakket dat al door veel basisscholen is omarmd. Jumbo wil kinderen op deze manier inspiratie en handvatten meegeven waarmee ze hun eigen geluk kunnen beïnvloeden.

Zorg
Het Catharinaziekenhuis, Fontys en Archipel Zorggroep bieden (toekomstige) professionals in de zorg een inspirerende lezing van Jaap Bressers over persoonsgerichte zorg. Jaap ondervond na een duikongeluk in Portugal aan den lijve hoe belangrijk persoonlijke aandacht in de zorg is.

SVA samenwerkingsverband autisme zuidoost Brabant
SVA samenwerkingsverband autisme zuidoost Brabant toont tijdens de DHW op meerdere plekken in de stad de kracht van autisme, onder andere tijdens een theatrale bijeenkomst over psychiatrie en de stad in Pand P.

Leo Bormans
Een voorproefje van de Dutch Happiness Week vindt al op 12 maart in de Lochal in Tilburg plaats tijdens de lezing ‘Maakbaar Geluk’ van Leo Bormans. De auteur van de internationale bestseller ‘The World Book of Happiness’ trok tijdens eerdere edities van de DHW volle zalen in Eindhoven en Tilburg.

Klimaatcollege en Next Nature
Aandacht voor duurzaamheid en de bijdrage die technische ontwikkelingen daaraan kunnen leveren is er tijdens het Klimaat College van Jelmer Mommers (16 maart) en Next Nature van Koert van Mensvoort (18 maart), beiden in het Parktheater. Jelmer Mommers (De Correspondent) vertelt tijdens dit theatercollege hoe groot het klimaatprobleem werkelijk is, en dat ‘druppels op een gloeiende plaat’ wel degelijk bijdragen aan de oplossing.
Koert van Mensvoort laat aan de hand van talloze spraakmakende voorbeelden en wetenschappelijke inzichten zien dat onze hoogtechnologische wereld steeds natuurlijker wordt. Én hij laat zien hoe we technologie kunnen inzetten om onze beste menselijke eigenschappen te vergroten.

Happy People Better Business
Een vaste plek in de Dutch Happiness Week is er voor het grootste werkgelukcongres van Nederland, Happy People Beter Business. Dagvoorzitter Jörgen Raymann neemt je mee langs best practices en nieuwe inzichten op het gebied van werkgeluk. HPBB wordt georganiseerd door het Happiness Bureau, in samenwerking met Fontys en het Parktheater.

Karin Bloemen
Cabaretière Karin Bloemen schreef onlangs een boek over haar jeugd die getekend is door misbruik, geweld en angst, en de manier waarop ze ondanks haar jeugd uitgroeide tot een gelukkige, succesvolle vrouw. Studenten van Fontys gaan daarover met haar in gesprek tijdens de opnames van het Denk Groter Debat op 20 maart. Belangstellenden kunnen het debat gratis bijwonen. Omroep Brabant zendt het later dit jaar uit.

Het volledige programma van de Dutch Happiness Week is te vinden op www.dutchhappinessweek.nl Kaarten voor de voorstellingen, lezingen en workshops zijn ook daar te bestellen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erwin Hoeks (Fontys), mail: e.hoeks@fontys.nl tel: 08850 89326 of Marjon Reus (Parktheater Eindhoven), mail: reus@parktheater.nl, tel: 040 2156103.

De Dutch Happiness Week is in 2014 ontstaan uit een samenwerking tussen Parktheater Eindhoven en Fontys Hogescholen. Het initiatief heeft als doel om kennis en bewustwording rond het thema geluk te vergroten en samen met partners te werken aan projecten die geluk bevorderen.Voor Parktheater Eindhoven ligt geluk in het verlengde van haar missie om bezoekers écht te raken en binnen Fontys Hogescholen is met name binnen de Hogeschool HRM en Psychologie de ‘economie van het geluk’ een leidend thema binnen het onderwijs.