Nieuws

Dutch Happiness Week 13 t/m 21 maart 2021 – Doet u ook mee?

23 dec 2020

Algemeen
Fontys en Parktheater Eindhoven organiseren sinds 2015 de Dutch Happiness Week (DHW), een themaweek vol lezingen, voorstellingen, kennissessies etc. rond het thema geluk. Fontys en Parktheater organiseren een deel van de activiteiten zelf of samen met partners, de rest van het programma wordt aangedragen door bijvoorbeeld de Geluksplekken Eindhoven/Tilburg of andere bedrijven en instellingen die de DHW als podium gebruiken en deze happiness events een warm hart toedragen.

Het verheugt ons dat wij als Parktheater/Fontys in bij de organisatie van de DHW 2021 Breda University (BUas) als nieuwe organiserende partner mogen gaan verwelkomen. Bij Breda University of applied sciences studeren zo’n 7.700 studenten uit binnen- en buitenland. Vanuit BUas verwachten wij nieuwe innovatieve verbindingen met geluk vanuit kennisgebieden als Games, Media, Hotel, Facility, Leisure, Logistics, Built Environment of Tourism, maar zeker ook wetenschappelijk en in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen en de SDG’s. BUas en Fontys verwachten dat veel inhoud van de DHW 2021 voor alle hogescholen aantrekkelijk zal zijn en gaan samen hun best doen dat de inhoud boven de grote rivieren meer de aandacht gaat krijgen.

Vooruitzicht 2021
De verwachting is dat corona nog veel invloed heeft bij de organisatie van de evenementen tijdens de volgende DHW van 13 t/m 21 maart 2021. Om niet in dezelfde situatie te geraken als DHW 2020 (last-minute annuleren merendeel programma), hebben Fontys,  Parktheater en BUas besloten om in 2021 wel een Dutch Happiness Week te organiseren, maar op kleinere schaal en grotendeels online.

Uitgangspunten gekozen format DHW 2021:

  • Het programma gaat grotendeels online plaatsvinden.
  • Waar mogelijk geven wij graag ruimte aan kleinschalige activiteiten van onze partners op de door hun geselecteerde fysieke locaties.
  • Kwetsbare Held Wout van Wengerden en creatieve theatermakers Eric Mijnster en Tjerk de Ridder hebben mooie programma onderdelen in petto. Deze creatieve makers gaan zich inzetten om met de studenten/aanwezigen intrinsiek het gesprek aan te gaan over o.a. de gevolgen van het missen van sociaal contact met mede leerlingen gedurende de Corona periode. Wij hopen dat de DHW 2021 mensen gaat inzetten om weer oprecht met elkaar het gesprek aan te gaan.
  • Het heeft onze voorkeur dat de offline events ook online beschikbaar zijn en dat ze makkelijk omgebouwd kunnen worden naar ‘online only’ indien Corona maatregelen dat noodzakelijk maken.
  • Leidende thema’s binnen de DHW in Eindhoven blijven: inclusiviteit, duurzaamheid, onderwijs, werkgeluk  en impact (de SDG’s (duurzaamheidsdoelen) zullen hier regelmatig aan worden verbonden). In 2021 zal een extra nadruk worden gelegd op het verhogen van welzijn en vitaliteit.

Wij nodigen u als partner hierbij graag uit om een programma onderdeel voor de Dutch Happiness Week 2021 per omgaande bij ons aan te leveren. Vanaf begin januari zullen de activiteiten zichtbaar worden gemaakt op dutchhappinessweek.nl

Indien u vragen heeft, laat het ons gerust weten.

Wij wensen u prettige kerstdagen en een goed en gezond 2021!

Met vriendelijke groet,

Erwin Hoeks, René Luijendijk, Marjon Ouwens-Reus en Justin de Bruijn

info@dutchhappinessweek.nl