Nieuws

BLOG n.a.v. het webinar ‘geluk en rust in je interieur’ door Marijke Frederiks

20 apr 2021

Ik oriënteer me op de website van Dutch Happiness Week 2021. Via via ben ik op de hoogte gesteld van het aanstaande online event. Uit nieuwsgierigheid ben ik dus een kijkje gaan nemen op de website. Ik woon in Utrecht, helemaal niet in Eindhoven, Tilburg of Breda, waar dit event gehouden wordt. Gelukje van Covid-19, dat alles online is en dat ook ik als Utrechter, mee kan doen aan Dutch Happiness Week 2021.

Goed, ik ben mezelf dus aan het oriënteren op de website. Wat wordt er aangeboden? Wat vind ik interessant? Wat zal ik kiezen. Het aanbod is divers en veel. Mijn interesse maakt een gelukkig (toepasselijk voor de week) sprongentje bij het zien van de online Webinar ‘Geluk en rust in je interieur’. Gezien mijn achtergrond – een interieur opleiding, blok ik de tijd en datum in mijn agenda en meld ik me aan. Ik ben benieuwd hoe iemand anders geluk en rust in het interieur aanpakt en welke toepasbare tips er eventueel voorbij gaan komen. Een kleine set-back, ik probeer een ticket te boeken, maar de website geeft aan dat ik geen toegang krijg. Dat brengt wat verwarring, maar gelukkig krijg ik uiteindelijk gewoon de bevestigingsmail dat ik kan deelnemen. Leuk! Nu wachten tot de aanvang.

Twee uur van tevoren krijg ik een mailtje dat het event bijna begint. Ik heb Zoom al geïnstalleerd en getest, zoals gevraagd door de organisatoren. Wat fijn dat de link ook ruim van tevoren beschikbaar was, ik ben een half uur voor aanvang in de online wachtrij gestapt! Bij de opstart stellen zich drie dames voor die alledrie voor Vesper werken. Carolien gaat de workshop geven en de andere twee dames zijn er om de boel soepel te laten verlopen en de vragen die gesteld worden door deelnemers te beantwoorden. Ze vragen of iedereen zijn/haar camera even aan wil doen om zodat ze weten wie ze voor zich hebben, klinkt als een goed plan. Niet iedereen doet dit en ze gaan er verder ook niet op in, begrijpelijk maar jammer. Mijn nieuwsgierige kant wil weten wie er allemaal deelnemen. Hoe meer je weet/ziet, hoe meer connectie ik door mijn scherm zou kunnen voelen.

De workshop zit goed in elkaar en Carolien is duidelijk. Ze was erg spontaan, opgewekt. Erg aanstekelijk. Daarbij betrekt ze ons gelijk in haar lezing door vragen te stellen. Deze vragen konden wij op onze beurt beantwoorden in de chat. Ze liet alles duidelijk zien en nam haar tijd, wat alles overzichtelijk maakte en erg leuk om te zien.

Zonder de hele inhoud van de lezing te verklappen, hoop ik je toch een beeld te hebben gegeven van deze activiteit. De activiteit zat, zoals eerder genoemd, goed in elkaar, maakte mij als deelnemer erg enthousiast maar bovenal – erg belangrijk in deze tijd –, ik werd meegenomen in een verhaal, vergat voor even de tijd en deze lezing was een aangename ‘escape’ van de dagelijkse sleur. Ik klap mijn laptop dicht en ik voel me geïnspireerd, gemotiveerd en een stuk blijer en lichter. Dit gevoel weet ik nog lang vast te houden.

Grote dank aan de organisatoren van deze activiteit, ik kijk ernaar uit om in de toekomst eventueel meer te volgen!

Marijke Frederiks, Social Innovator/Performatory (BUas)