Nieuws

Ga je mee op zoek naar verbinding voor een duurzame toekomst op 9 april 2021?

19 mrt 2021

Ook na e Dutch Happiness Week zijn er genoeg geluksmomentjes te vinden! Op 9 april 2021 organiseert de projectgroep SDG-Eindhoven in samenwerking met LSA Bewoners de online bijeenkomst ‘Op zoek naar verbinding voor een duurzame toekomst’. Een dag waarop vervolg wordt gegeven aan de bijeenkomst van 18 januari 2020, waarin we verder de connectie willen leggen tussen de verschillende bewonersinitiatieven die de stad rijk is.

Veel bewonersinitiatieven zijn ook in Eindhoven bezig met verschillende SDG’s (de 17 duurzaamheidsdoelen), denk bijvoorbeeld aan het bestrijden van eenzaamheid,  werk maken van de energietransitie of het tegengaan van ongelijkheid.  Samen wordt impact gemaakt op veel verschillende terreinen. Daarom heeft de gemeente Eindhoven een overeenkomst met ruim 250 organisaties uit onze stad betreffende de SDG’s getekend. SDG-Eindhoven wil meer bewoners bij de diverse initiatieven betrekken zodat er een netwerk ontstaat dat elkaar kan versterken in hun streven naar een duurzame toekomst.

Wij willen graag iedereen (hernieuwd) laten kennismaken met elkaar, de mogelijkheid geven om updates te geven over de duurzame ontwikkelingen en overige waardevolle inzet voor de samenleving.

Als organisaties lokaal aan de slag gaan met de SDG’s is dat goed , zorgt dit voor een nieuw evenwicht tussen economische, sociale en ecologische belangen ook op lokaal niveau. Voor het realiseren van duurzame waarden heeft de VN 17 duurzaamheidsdoelen gecreëerd (de SDG-doelen). Door de verbinding te zoeken en meer samen te werken kan je gezamenlijk werken aan deze doelstellingen en impact maken.

Door te laten zien dat dat bewonersinitiatieven zich al veel inzetten voor een duurzame toekomst reiken we daarnaast het bedrijfsleven een helpende hand toe om krachten te bundelen in het realiseren van duurzame waarden.

Wat gaan we doen?

Er zal een online bijeenkomst plaatsvinden waarbij een aantal bewonersinitiatieven je gaan informeren over de thema’s waar zij zich mee bezig houden. Binnen de online bijeenkomst (via Zoom) zullen er een aantal thema-kamers worden ingericht waarin een host het gesprek leidt met een aantal initiatieven (over hun activiteiten, doelen, concrete plannen en potentiële samenwerkingen).

Als deelnemer kan je jezelf inschrijven voor de bijeenkomst en voor twee rondes een keuze maken uit de verschillende thema-kamers. Hier kan je dan deze gesprekken volgen om inzicht te krijgen over wat er allemaal gebeurt in de stad, geïnspireerd raken door deze initiatieven of om te leren van hun kennis en ervaring. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de verschillende initiatieven via de o.a. de chatfunctie.

Wat is het programma en wat zijn de thema’s?

  • 9 april van 15.00 – 17.00 uur
  • 00 uur korte introductie projectteam SDG-Eindhoven over onze doelen en gekozen aanpak
  • Aansluitend gesprekken in de online thema-kamers (2 rondes van 25 Minuten per ronde )
  • Korte evaluatie van de ervaringen

De thema-kamers zijn als volgt:

  • Gezonde leefstijl (gedrag, duurzame voeding en gezonde leefomgeving)
  • Eenzaamheid en samenwerking
  • Climate change
  • Inclusiviteit en diversiteit
  • Economische ongelijkheid
  • Digitale gezondheid

Aanmelden kan via https://forms.gle/wRsn3maiCZFqynL27

Wij vertrouwen op een waardevolle sessie dankzij uw kennis en meedenken!

Vragen?

Stuur ons een e-mail op sdg-eindhoven@outlook.com en wij komen er zo snel mogelijk op terug.

Tot ziens op 9 april!

Projectgroep SDG-Eindhoven