Nieuws

Dutch Happiness week is terug van bijna weggeweest!

7 mrt 2022

Fontys, Parktheater Eindhoven en Breda University of Applied Sciences organiseren op 19 tot en met 27 maart weer Dutch Happiness Week, een themaweek lezingen, voorstellingen, workshops en andere activiteiten rondom geluk. De week wordt op 14 maart voorafgegaan door een openbare lezing van Leo Bormans in het Muziekgebouw

De twee vorige edities van DHW, in 2020 en 2021, konden door Corona helaas beperkt doorgaan. Daarom is de slogan van dit jaar ‘Back to Happiness’. “Juist nu willen we de inwoners van Eindhoven, Tilburg en Breda inspireren, iedereen is wel weer toe aan een beetje geluk”, zo zeggen de initiatiefnemers.

SDG’s

Ook tijdens DHW 2022 staan er weer een aantal belangrijke thema’s op de agenda. Deze thema’s zijn gekoppeld aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Zo vindt in het Parktheater in Eindhoven op 24 maart de eerste Fontys Masterclass plaats rond diversiteit/inclsuiviteit. Topmodel Loiza Lamers, die als eerste transgender Holland’s Next Top Model won, gaat daar in gesprek met studenten an andere geïnteresseerden.  Andere thema’s die tijdens DHW aan bod komen, zijn: brede welvaart, duurzaamheid, werkgeluk, gezondheid & welzijn.

Internationale dag tegen racisme

In het Parktheater speelt Het Zuidelijk Toneel op 21 maart, de internationale dag tegen racisme, de voorstelling ‘Hier zijn we Koningen’, geïnspireerd door de reeks Verzwegen Geschiedenis die Karin Amatmoekrim voor De Correspondent schreef. De voorstelling gaat over de emotionele bagage die Lisette Ma Neza haar hele leven met zich meezeult, maar waar ze nooit in keek. In de rugzak een keur aan verzwegen familiale anekdotes over vluchten uit Rwanda, de verschrikkingen van genocide maar vooral overheersende stilte. Een universeel verhaal over ontworteling en de reis daaruit.

Partners

Aan DHW nemen vertrouwde partners als de LocHal in Tilburg deel, maar deze editie kent ook nieuwe partners zoals bijvoorbeeld het Summa College in Eindhoven.

Dutch Happiness Week vindt plaats van 19 tot en met 27 maart. Het programma wordt in de komende week bekend gemaakt, onder andere via de website www.dutchhappinessweek.nl