Nieuws

Dutch Happiness Week breidt uit naar Breda

1 feb 2021

Fontys en Parktheater Eindhoven organiseren in van 13 tot en met 21 maart opnieuw de Dutch Happiness Week, een themaweek met lezingen, voorstellingen, online college’s en andere activiteiten in het teken van geluk. In verband met de coronamaatregelen wordt ingestoken op een beperkte online programmering met waar mogelijk een aantal offline events. Dit jaar sluit voor het eerst Breda University of Applied Sciences aan bij de organisatie van het event. Breda wordt daarmee, na Eindhoven en Tilburg de derde stad die deelneemt aan de DHW.

De vorige editie van de DHW, in maart 2020, kon vanwege de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Toch is besloten om de DHW dit jaar wel in afgeslankte vorm door te laten gaan. “Geluk en bijdragen aan het verhogen van welzijn zijn juist in deze periode erg belangrijke thema’s”, zo zegt Marjon Ouwens-Reus van het Parktheater. We willen de inwoners van Eindhoven, Tilburg en Breda en alle andere geïnteresseerden juist ook nu blijven inspireren. We gaan daarbij voor dit jaar uit van een beperkte, vooral online programmering. Volgend jaar willen we weer groots uitpakken.

Belangrijke thema’s tijdens de DHW zijn zoals ieder jaar duurzaamheid, inclusiviteit, welzijn en werkgeluk. Dit zijn cruciale thema’s die de Verenigde Naties met de Sustainable Development Goals 2030 internationaal onder de aandacht brengen. In 2021 verbinden we vanuit de DHW ons geluk ook met het welzijn van mensen elders op de wereld en in de toekomst. Voor Breda University of Applied Sciences is dit een belangrijke reden om aan te haken bij dit initiatief. Ger Pepels van Breda University of Applied Science:   “We kennen de DHW vanuit de contacten die we met het Parktheater en Fontys hebben en het lijkt ons fantastisch om de bijdrage van Breda zichtbaar te maken. Vele organisaties in Breda hebben al aangegeven mee te willen denken over wat hun bijdrage kan zijn.

De DHW vindt plaats van 13 tot en met 21 maart. Het programma van de week wordt in de komende weken bekendgemaakt, onder andere via de website www.dutchhappinessweek.nl