Nieuws

Blog n.a.v. de DHW-activiteit Suppen met coaching

4 jun 2021

Ik bekijk het programma van Dutch Happiness Week 2021 en ik kies voor een activiteit waar ik fysiek heen kan, zodat ik een keer mijn huis uit kan en fysiek iets kan doen. Dat zijn mijn belangrijkste redenen. Mijn oog valt op de activiteit ‘suppen met coaching. Vantevoren ben ik heel enthousiast, ik vind het echt een tof concept. Lekker buiten actief bezig zijn en ondertussen mindfulness en zelfontwikkeling.

Van tevoren lees ik over de activiteit via de DHW website. Ik word doorgelinkt zodra ik mijzelf wil aanmelden. Er staan wat opmerkingen over leeftijdsgrenzen e.d. Hierdoor check ik nog even op het internet over de regels van het buiten sporten etc. (corona). De website werkt goed, alleen het ticketing systeem werkt niet op safari,  dus ik moet mijzelf via een andere browser aanmelden. Tijdens de workshop komt naar boven dat dit een bekend ‘probleem’ is. Een kleine technische hiccup. Ach ja, het hoort erbij. 🙂

Ik verwacht 2-3 uur een combinatie van coaching en suppen. Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe deze combinatie gemaakt gaat worden en welke leuke trucjes ik kan leren. De activiteit is dichtbij, wat het gemakkelijk maakt om deel te nemen.

Het is een heerlijke dag, de zon schijnt. Alle condities voor suppen zijn perfect. Ik word ontspannen ontvangen en er staan een aantal mensen bij wat supboarden. Het is me niet meteen duidelijk wie nou bij de organisatie hoort, maar iedereen is in ieder geval opgewekt, vrolijk en aardig. Dan starten we!

Tijdens het suppen maken we makkelijk contact met elkaar als deelnemers. Ik merk dat ik dit echt heerlijk vind. Er wordt veel gelachen en dat is echt een fijn gevoel; lachen met vreemden. Want dat heb ik erg lang niet gedaan. De mensen om me heen zijn nieuwsgierig en stellen veel vragen. De activiteit biedt de perfecte omstandigheden voor het creëren van een connectie met elkaar. Uiteindelijk komt het coaching gedeelte niet echt aan bod, dit verwart me een beetje. De coach legt uiteindelijk uit dat dit komt omdat ze aanvoelde dat de groep meer behoefte had aan connectie en in gesprek zijn met elkaar. Dit heeft ze goed aangevoeld, toch is het een beetje jammer omdat ik onder andere voor de coaching deze activiteit heb uitgekozen. Wel heeft de coach vertelt welke oefeningen ze normaal gesproken met groepen doet en dat biedt mij de kans om dit op een later moment op eigen houtje uit te testen.

Tijdens de activiteit voel ik me vrij, gelukkig en onbezorgd. Ik laat alles los, lach, heb plezier, leuke gesprekken en geniet. Zo dobber ik een tijd in het water, geniet van de omgeving en laat me meevoeren door de stroming van het water.

Een ontzettend geslaagd bezoek vol leuke contactmomenten. We hebben een gezamenlijke, hechte ervaring gehad als groep en dat verbindt ons tijdens de activiteit. Door mijn deelname aan deze activiteit besef ik mij hoe belangrijk het contact met anderen is en hoezeer het bijdraagt aan geluk. Achteraf vertel ik vol enthousiasme aan familie en vrienden. Het is voor mij duidelijk wat het doel is van DHW en ik vind de waarde echt enorm.

Marijke Frederiks, Social Innovator