Main Events

Trymaisya
alle dagen
Bank 15
Nieuwe Veste en BANK15

Beleving

Breda voor Oekraïne. Oproep aan de stad! In samenwerking met BANK15 en Nieuwe Veste, start de actie voor Oekraïne genaamd “TRYMAISYA” (hou vol/blijf sterk). Nadat er al vele initiatieven zijn geweest om donaties en humanitaire hulp in te zamelen, krijgt onze steun vorm in een creatief project. We hebben 1000 boekjes ontworpen en gedrukt voor Oekraïners die gedwongen waren hun huis te ontvluchten en onderdak te zoeken in het buitenland. Deze boekjes zijn als een welkomstgeschenken die de creativiteit van de lokale Bredanaars tonen, maar ook de creativiteit aanwakkeren van degenen die ze ontvangen.

 

Vanaf woensdag 16 mrt. is iedereen op 2 locaties in Breda welkom om een pagina van het boekje te komen invullen: met een tekening, een ondersteunend woord, een gedicht, contactgegevens, etc. Op deze manier krijgt elk van de 1000 boekjes een persoonlijke boodschap. Alle andere pagina’s blijven leeg, zodat de Oekraïner die het boekje ontvangt het kan gebruiken zoals hij/zij wil: als schetsboek, dagboek, herinneringen, dromen, liedteksten, poëzie, enz.

 

We organiseren ook live optredens: Trymaisya Live On Stage! Deze optredens vinden plaats in BANK15, St. Janstraat 11. Programma: volgt.

 

Het eerste podiumevenement is op woensdag 16 maart vanaf 20.00 uur. Kom genieten van de muziek, verhalen, beeldende kunst van Oekraïners en locals die wilden ondersteunen met hun kunst.

De volgende twee data van Trymaisya Live On Stage zijn zaterdag 26 maart en zaterdag 2 april bij BANK15.

Muzikanten, kunstenaars, verhalenvertellers, schrijvers, theatermakers e.a. kunnen zich nog aanmelden om mee te doen met “Trymaisya Live On Stage”

Prijs: Gratis

Aanvang: 16.00 uur

Bank 15
Molenstraat 6,
Breda