Main Events

Tegenlicht MeetUp 040: Future Food
di 22 mrt

Bibliotheek Eindhoven

Dialoog
Ons voedsel evolueert. Hoe eten we in 2040? Welke ecologische voetafdruk accepteren we? Wat betekent dit voor onze gezondheid?

Programma Future Food

Tegenlicht Meetup 040 organiseert in het kader van de Dutch Happiness Week 2022 een Meetup rondom het thema voeding en eten.

Ons voedsel draagt voor een belangrijk deel bij aan onze gezondheid en ons welbevinden, ons geluk.

Ons eten evolueert. Het klimaat, wereldwijde ongelijkheid in voedselverdeling én onze eigen gezondheid maken dat we anders met eten moeten en willen omgaan. In de Tegenlicht uitzending Future Food gaan techniekfilosoof Koert Van Mensvoort en verschillende voedsel-innovators in op het menu van de toekomst om samen de vraag te beantwoorden: Hoe eten we in 2040?

Eén geluid is de laatste jaren steeds meer te horen; het pleidooi voor korte en circulaire productieketens. Aardappelen die nooit meer dan twintig kilometer reizen en dieren die alleen nog de reststromen van ons voedselsysteem eten, bijvoorbeeld. Hierbij speelt mee dat we ons bewust zijn van de ecologische voetafdruk die het transport van voedsel over de wereld met zich meebrengt.

Een lokaal initiatief in Eindhoven is Phoodfarm dat op het voormalige industrieterrein van Campina op een nieuwe wijze, zeer lokaal, aan indoor farming doet. Ook zie je op verschillende plaatsen Voedselbos- of Herenboereninitiatieven waar de voedselproductie weer terug naar de consument gebracht wordt.

Wilt u meedenken, praten en luisteren kom dan naar de Meetup op 22 maart om 19.00 uur in de Bibliotheek Eindhoven.

Aan de hand van een aantal stellingen en video’s uit de VPRO Tegenlicht uitzending Future Food geven we invulling aan de avond.

U kunt zich via Eventbrite aanmelden.

19.00 uur inloop

19.15 uitzending kijken

20.00 uur pauze

20.15 uur debat/discussie

21.45 uur afronding en napraten

22.00 uur zaal gesloten

Gasten: Tom Elfring Phood Farm in Eindhoven

  

Prijs: Gratis

Aanvang: 19.00-22.00 uur

Emmasingel 22,
Eindhoven


boeken/info >