Main Events

Documentaire NEUZEN – KRACHTVOER theater (Wegens omstandigheden geannuleerd)
za 18 mrt
Kameleon Parktheater
KRACHTVOER Theater

FilmInclusiviteit & VerbindingZorg & Welzijn

Muzikale improvisaties door ouderen, voor ouderen

Marianne, een van onze spelers vroeg ons op 90-jarige leeftijd of we niet “iets voor die oude mensen” konden doen?!

Dit inspireerde ons tot het ontwikkelen van het project Neuzen.

Met Neuzen won KRACHTVOER Theater De Gouden C, een prijs voor het beste project van 2018, van het Fonds voor Cultuurparticipatie

“Een project dat je mee móet maken!”

 

KRACHTVOER Theater is met een team professionals in ‘Neuzen de pilot’ op zoek gegaan naar het beste concept voor bewegingsimprovisaties door vitale ouderen met ouderen met dementie. Onze inspiratiebron was de visie van de omgevingszorg en de belevingsgerichte zorg van Anneke van der Plaats. Haar boeken zijn helder, liefdevol en geven een goed inzicht in de wondere wereld van dementie. Ze reiken praktische tips aan voor contact met bewoners met dementie. Omdat haar adviezen volledig overeenkomen met de basiswetten voor theaterimprovisatie kwamen in dit project twee werelden op een bijzondere manier samen.

In de documentaire Neuzen nemen we u mee in het werkproces, het onderzoek, de trainingen en de uiteindelijke try outs van dit bijzondere project.

Aansluitend aan de 1 uur durende documentaire zal ook de trailer van ‘De Stille Stoet’ van KRACHTVOER Theater te zien zijn. Daarna is er een Q&A (vraag & antwoord moment) met regisseur Maddy Kok, om samen meer te weten te komen over de werkwijze, de gedachtegang en het effect van haar werk bij dementerenden.

Wegens succes gaat KRACHTVOER Theater in 2024 met de Stille Stoet op reis naar verschillende verzorgingshuizen in Brabant

Prijs: 3,50

Aanvang: 14:00 uur

Kameleon Parktheater
Elzentlaan 50, 5615 CN,
Eindhoven


boeken/info >