Main Events

Moeder van Glas
ma 20 mrt
Philipszaal Parktheater
Roos Schlikker

TheaterZorg & Welzijn

Moeder van Glas is een theatrale bewerking van het gelijknamige boek van Roos Schlikker. In een theatrale monoloog neemt de hoofdrolspeelster ons mee op haar zoektocht naar het dubbelleven van haar moeder.

Schlikkers moeder was bipolair, maar leefde het grootste deel van haar leven zonder diagnose. Ze trok moedig door de wereld, maar moest zich altijd verhullen achter het masker van een ‘normale’ vrouw, die voor haar kind net als andere moeders probeerde te zijn, maar daar nooit helemaal in slaagde. In een theatrale monoloog neemt actrice Sandra Mattie je mee op een ontroerende en soms ook humoristische zoektocht van een dochter naar haar bipolaire moeder.

Inleiding en nabespreking
De voorstelling speelt tijdens de Week van de Psychiatrie en de Dutch Happiness Week. Voor aanvang gaat journalist Roos Schlikker in gesprek met GGzE-psychiater Lisette Rops. Rode draad in hun verhaal is de bipolaire kwetsbaarheid; ook bekend als manische depressie. Lisette Rops legt uit wat deze kwetsbaarheid betekent; voor degenen die het betreft, maar ook voor de mensen om hen heen. Roos Schlikker zal dit ondersteunen met pakkende verhalen uit haar boek of columns. Roos en Lisette gaan deze unieke samenwerking aan om meer bekendheid te geven aan de bipolaire stoornis. En om mensen moed te geven open te zijn over hun kwetsbaarheid.

Ook vertelt GGzE-gezins- en relatietherapeut Helga Spits hoe je naast iemand kan staan in moeilijke tijden. Niet alleen in het geval van een bipolaire kwetsbaarheid maar in algemene zin. Lisette en Helga zijn beide werkzaam bij Team Bipolair van GGzE.
Na afloop van de voorstelling is er de gelegenheid voor gesprek en reflectie met Roos, Lisette en Helga.

De inleiding begint om 19:30 uur en het toneelstuk is van 20:30 tot 21:30 uur.

 

Prijs: 22,50

Aanvang: inleiding: 19:30 uur toneelstuk: 20:30 uur

Philipszaal Parktheater
Elzentlaan 50, 5615CN,
Eindhoven


boeken/info >