Main Events

Masterclass Loiza Lamers
do 24 mrt
Parktheater Eindhoven
Fontys Hogescholen

Dialoog

Topmodel Loiza Lamers is op 24 maart in het Parktheater Eindhoven te gast in de eerste editie van Fontys Masterclass (de opvolger van de Denk Groter Debatten). Presentator Marcel van Herpen gaat met Loiza in gesprek over haar carrière, de uitdagingen waar ze als transgender persoon mee te maken heeft en wat we daar als samenleving van zouden kunnen en moeten leren.

Het verhaal van Loiza Lamers verscheen onlangs als boek (Loiza) en in een documentaire op Videoland (altijd al Loiza). Daarin vertelt ze openhartig over de weg die ze heeft afgelegd nadat ze haar ouders op haar zesde levensjaar vertelde dat het lichaam waarin ze was geboren, niet bij haar paste. Ze vertelt over de onvoorwaardelijke liefde en steun die ze van haar omgeving kreeg tijdens haar gendertransitie. Maar ook over de vooroordelen en uitdagingen waar ze nog steeds tegenaan loopt. Bij het grote publiek werd Loiza bekend toen ze in 2015 het achtste seizoen van Hollands Next Top Model won. Ze was daarmee de eerste transgender persoon ter wereld die een dergelijke titel in de wacht sleepte. Daarnaast nam ze twee keer deel aan Expeditie Robinson (2018 en 2021), waarin ze liet zien over een ongelooflijke hoeveelheid doorzettingsvermogen te beschikken.

Fontys Masterclass is de opvolger van de reeks Denk Groter Debatten die Fontys sinds 2012 samen met Omroep Brabant organiseerde. In een ‘college tour-achtige’ setting bespreekt presentator Marcel van Herpen samen met studenten en een gast een maatschappelijk relevant thema.

Prijs: Gratis

Aanvang: 16:00

Parktheater Eindhoven
Elzentlaan 50,
Eindhoven


boeken/info >