Main Events

Kunstkameraden
alle dagen
BANK15
Stichting de Cultuurkantine

Beleving

Expositie Kunstkameraden@BANK15

Nieuwsgierig zijn, jezelf openstellen, elkaars verhalen horen en zien, artistieke talenten ontdekken, samen kunst bekijken én maken. Dat is wat de jongeren in het project Kunstkameraden® doen!

Kinderen en jongeren tot 24 jaar, met verschillende (culturele) achtergronden werken samen met professionele kunstenaars. Er is hard gewerkt aan dit bijzondere kunstproject, waarbij kunst het gereedschap is om een verhaal te vertellen en anders naar de wereld te kijken. Er is veel aandacht voor het proces en een leuke tijd samen in het atelier van de kunstenaar: er ontstaan mooie ‘Kunstkameraadschappen’.

Wat inspireert de jongeren? Waar zijn ze trots op? Wat vinden zij mooi, boeiend of ingewikkeld in de wereld? Bij Kunstkameraden zijn de jongeren beeldend aan het woord. Ze geven creatieve betekenis aan een omgeving die voortdurend in verandering is. De kunstenaars begeleiden hen bij dat proces.

De jongeren laten met gepaste trots de eindresultaten zien: kunstwerken die speciaal zijn gemaakt voor de expositie Kunstkameraden@BANK15. Kunstkameraden® is een initiatief van stichting De Cultuurkantine. De Cultuurkantine organiseert al meer dan tien jaar participatieprojecten en heeft inmiddels al ruim 400 jongeren gekoppeld aan lokale kunstenaars.

Foto: Bas Steens

Prijs: Gratis

Aanvang: Maandag 9:00 - 17:00, dinsdag en woensdag 09:00 - 23:00, donderdag t/m zaterdag 09:00 - 00:00, zondag 12:00 - 23:00

BANK15
Sint Janstraat 11,
Breda