Main Events

Interactieve lezing: Je leven in één herinnering – een verrassende zoektocht naar zin
wo 23 mrt
Parktheater Eindhoven
Dr Jacky van de Goor

Lezing

Stel dat je maar één herinnering uit je leven mee mag nemen naar het hiernamaals, welke kies je dan?
Onderzoeker, auteur en organisatiecoach Jacky van de Goor stelde deze vraag aan honderden mensen: aan bejaarden en studenten, aan directeuren en daklozen, aan christenen, moslims en atheïsten. Hun antwoorden vertellen ons over de zin van het leven.

Opvallend genoeg blijkt dat veel dingen waar we ons doorgaans druk over maken niet de dingen zijn die er werkelijk toe doen. De verzameling herinneringen vormt een spiegel op onze moderne samenleving en roept vragen op over geluk en ongeluk, over welvaart en welzijn. Het laat zien dat, hoe verschillend wij mensen ook zijn, we allemaal verbonden zijn op dezelfde thema’s.

Jacky promoveerde op dit onderzoek aan de Universiteit Twente, en schreef er een boek over: Je leven in één herinnering. In deze interactieve lezing neemt ze je mee in haar belangrijkste bevindingen en ervaar je zelf de kracht van deze herinneringen.

 

Dr Jacky van de Goor werkt aan vitale mensen en vitale organisaties. Zingeving staat daarin centraal. Zij werkt vanuit haar eigen bureau Legende en is verbonden aan de Universiteit Twente en Tilburg University. Ze is auteur meerdere boeken over zingeving en geluk, waaronder Je leven in één herinnering, Losbrekers voor meer plezier en Hartelijk georganiseerd Meer informatie op www.lifeinonequestion.org en www.legende-advies.nl

Prijs: Gratis

Aanvang: 16.00 uur

Parktheater Eindhoven
Elzentlaan 50,
Eindhoven


boeken/info >