Main Events

Hooptimisme
vr 19 mrt
Online
Leo Bormans

VolwassenenZorg & Welzijn

De Verenigde Naties roepen sinds 2012 iedereen ter wereld op om op 20 maart iets te ondernemen om ‘geluk’ als een fundamenteel menselijk streven op de agenda te zetten. Zeker in deze moeilijke en wankele tijden is aandacht voor hoop en optimisme betekenisvol. Daarom kun je op de vooravond van World Happiness Day de inspirerende lezing HOOPTIMISME (60’) van Leo Bormans volgen via livestream. Afspraak op 19 maart om 20u. Wie zich inschrijft kan de week nadien eventueel ook op een andere dag de voorstelling nog bekijken.

Leo Bormans is auteur van internationale bestsellers als ‘The World Book of Happiness’ en ‘The World Book of Hope’. Voor dat boek schreef voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties de inleiding. En ook met Bhutan, de initiatiefnemer van World Happiness Day, heeft Leo Bormans een bijzondere relatie.

In de voorstelling ontdekken we aan de hand van actuele voorbeelden en inzichten uit het wereldwijd wetenschappelijk onderzoek hoe hoop de motor van ons handelen kan zijn en optimisme de richting. Gun jezelf het geluk om erbij te zijn.

Weldra verschijnt van Leo Bormans ook het nieuwe boek ‘Hooptimisme – 100 sleutels voor een hoopvol leven’.

Aanvang: 20:00

Online

Volwassenen (studenten)

boeken/info >