Main Events

Het Luisteruurtje van Dutch Cities of Learning
wo 17 mrt
Online
Jaimy Kester, Dutch Cities of Learning, At Jaimy

DialoogInclusiviteit & VerbindingJeugdStudentenZorg & Welzijn

Mentale veerkracht? Een onderwerp dat o zo belangrijk is in de tijd waar wij nu in leven. De wereld heeft te maken met een pandemie, veranderingen en aanpassingen maar wat vind ons mentale gestel hiervan? Hoe ga je hier als jongere mee om? De wereld die je gewend was verandert en jij moet daarin meebewegen. Covid-19 kan zorgen voor negatieve gevoelens en een onzeker gevoel over de toekomst. Het delen van deze gevoelens zorgt voor openheid en het gevoel dat je er niet alleen voor staat.

 

Institute for the Future heeft in 2019 een onderzoek gedaan naar welke vaardigheden jongeren nodig hebben in 2030. Een van de skills is: keep it going. Dit houdt in dat jongeren veerkracht moeten opbouwen in extreme omgevingen. Extreme omgevingen zijn ook wel gebeurtenissen die een grote impact maken op de wereld. De pandemie is er daar een van. Vraag jij jezelf ook weleens af: Hoe ga ik om met deze onzekerheid? Hoe maak ik keuzes voor de toekomst? Hoe kan ik mijzelf blijven ontwikkelen en motiveren? Hoe leer ik mijzelf nieuwe manieren of strategieën aan om voor mijzelf, mijn familie en uiteindelijk de maatschappij te zorgen? Institute for the Future zegt namelijk dat het doel van deze skill is om voor elkaar te blijven zorgen.

 

In het Luisteruurtje gaan we hier met elkaar over in gesprek. We doen verschillende oefeningen en delen tips over hoe we meer voor onszelf en voor elkaar kunnen zorgen. We leren en oefenen met de luister methode: deep listening. Deep listening is een manier van luisteren waarin je geen oordeel of directe adviezen klaar hebt. Het is een manier om bereid te zijn nieuwe informatie te ontvangen,, stiltes te laten vallen en zelf te ontdekken wat er bij jou gebeurd door alleen maar te luisteren. Spoiler…. Jij bent de enige die het antwoord weet op jouw vragen en onzekerheden!

 

Heb je zin om naar elkaar te luisteren, geïnspireerd te raken en erachter te komen waar wij als jongeren gelukkig van worden? Meld je dan aan in het onderstaande formulier en join mij binnen het luisteruurtje. Geen verwachtingen of spanningen, maar een fijne veilige sfeer waar we van elkaar leren! Sit back, relax en listen! Ik zie je daar 🙂

 

Liefs,

Jaimy

 

Jaimy is 23 jaar en startte vorig jaar als freelancer binnen het jongerenwerk veld. Zij werkt en doet ervaringen op binnen het Dutch Cities of Learning platform. Dit is een internationaal jongeren platform voor jongeren waar zij verschillende skills kunnen opdoen en hier online badges (leer certificaten) voor kunnen verdienen. Tilburg City of Learning en Breda City of Learning zijn twee steden die onderdeel zijn van Dutch Cities of Learning. Neem eens een kijkje! https://tilburg.cityoflearning.eu https://breda.cityoflearning.eu Jongeren binnen deze steden kunnen verschillende leerervaringen opdoen door online workshops te volgen. Jaimy heeft de ambitie om met haar eigen sociale onderneming At Jaimy jongeren te ondersteunen binnen het mentaal weerbaarder worden binnen de druk en snel veranderende maatschappij.

 

Aanvang: 17:00

Online


boeken/info >