Main Events

Groen Café: Natuurgedreven voedselproductie
wo 22 mrt
Groen Café
Bibliotheek Waalre

NatuurZorg & Welzijn

Tijdens dit eerste Groen Café in Waalre is er aandacht voor duurzame, biologische en natuurgedreven lokale voedselproductie.

Voedsel voor en door de lokale gemeenschap
Herenboeren, bioboeren en voedselbossen zijn praktijkvoorbeelden van biologische en duurzame manieren van voedsel produceren in en voor een lokale gemeenschap. Bioboeren Waalre is een voorbeeld van een lokaal initiatief in ontwikkeling.

Leonieke van de Geer uit Waalre is lid van Herenboeren De Groote Heide. Zij komt een presentatie geven over natuurgedreven voedselproductie. Natuurgedreven betekent: meewerken met de natuur en in goede harmonie met de natuur. Tijdens deze avond zijn ook leden van Bioboeren Waalre en IVN aanwezig en is er ruimte voor dialoog.

De drie thema’s van deze avond
Leonieke van de Geer legt de uitgangspunten van natuurgedreven voedselproductie uit aan de hand van een groente: de witte kool. Zo komen drie thema’s aan bod die onlosmakelijk met elkaar samenhangen:

  • Grond. wat is gezonde grond? Wat doen we en wat juist niet om het bodemleven zo optimaal mogelijk te maken?
  • Groente. Wanneer is de kool die we hebben geplant gezond? Voor welke uitdagingen staan onze boeren om ervoor te zorgen dat de planten zonder schimmel blijven, niet uitdrogen? Hoe meet je eigenlijk de gezondheid van een plant?
  • Gezondheid. Waarom is die witte kool en alle andere groente gezond voor ons? We gaan hier in op de schijf van vijf, de invloed van bewerkt voedsel en onbewerkte groente. Wat betekent het voor je gezondheid als je seizoensgebonden groente eet, lokaal geteeld?

Na de presentatie is er alle ruimte om verder met elkaar in gesprek te gaan tijdens de borrel in het Grand Café. Patrick van der Meijden biedt je daar namens Stichting het Huis van Waalre een culinair hapje aan, gemaakt van groenten van de Herenboeren.

Prijs: 5,-

Aanvang: 19:30 uur

Groen Café
Koningin Julianalaan 19, 5582 JV,
Waalre


boeken/info >