Main Events

B/ox feestje voor studenten – een avond vol knuffelhormonen
do 23 mrt
Kade Clubhuis
Seksuologen met Twee en Studio Sociaal Centraal

BelevingStudenten

B/ox is een mentaal zelfzorg pakket ontworpen door Seksuologen met Twee en Studio Sociaal Centraal. Een doosje vol aandacht en oxytocine shots, speciaal voor studenten.
Uit onderzoek blijkt dat bijna één op de vijf jongeren jaarlijks kampt met psychische problemen. Met de toenemende prestatiedruk, sociale verwachtingen, groeiende kansenongelijkheid en de
corona-crisis lijkt dit aantal alleen maar te stijgen. Maar wat doe je als het even niet lekker gaat? Seksuologen met Twee en Studio Sociaal Centraal vinden het belangrijk om de mentale gezondheid van studenten serieus te nemen. Daarom introduceren zei b/ox, het mentale zelfzorg pakket dat studenten helpt om op een laagdrempelige manier hun mentale welzijn bespreekbaar te maken.

Initiatiefnemers
B/ox is ontworpen door Seksuologen met Twee en Studio Sociaal Centraal. Het is ontstaan tijdens de pandemie, waarin de geluiden over de verslechtering van mentale gezondheid steeds luider werden. B/ox zit boordevol aandacht en oxytocine shots. Oxytocine heeft een positieve invloed op het verhogen van het geluksgevoel, het gevoel van vertrouwen, verbondenheid en een verhoogde weerbaarheid tegen stress. Met b/ox willen ze studenten laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Het is tijd om de vraagverlegenheid te doorbreken en te werken naar een klimaat waarin studenten sneller om hulp durven te vragen.

Een avond vol knuffelhormonen
Op donderdagavond 23 maart hosten Seksuologen met Twee en Studio Sociaal Centraal een b/ox feestje voor studenten. Samen met studenten bespreken de Seksuologen met Twee alle ins en out rondom mentale gezondheid en proberen ze b/ox met z’n allen uit. Ben jij student in of rondom Eindhoven en heb je zin in een avondje ontspannen onder het genot van oxytocine shots? Koop dan snel je ticket.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joes Janmaat van Studio Sociaal Centraal. Telefoon: 06 23948961 Email: joes@sociaalcentraal.studio

Prijs: € 4,-

Aanvang: 20:00 uur

Kade Clubhuis
Kanaaldijk-Noord 57c,
Eindhoven


boeken/info >