Nieuws

Dutch Happiness Week introduceert Gelukswandelingen Tilburg

28 aug 2019

Vanaf september worden er in Tilburg regelmatig gelukswandelingen georganiseerd rondom de Tilburgse geluksplekken. Een wandeling voor iedereen die een moment geluk wil beleven en zijn of haar eigen geluk wil leren vergroten. De wandelingen starten op een bijzondere plek in Tilburg. Tijdens een korte wandeling gaan de deelnemers met verschillende oefeningen en vragen rondom geluk aan de slag en leren ze dat ze invloed hebt op hun eigen geluk.

In maart 2019 zijn de (0)13 Geluksplekken Tilburg onthuld. Studenten van Fontys Economische Hogeschool Tilburg voerden samen met geluksambassadeur Leo Bormans en Marketing Tilburg een onderzoek uit onder inwoners en bezoekers van  Tilburg. Dit heeft geleid tot meer dan duizend nominaties van in totaal 80 unieke locaties. Uit de vele nominaties zijn de 13 geluksplekken gekozen. De geluksplekken laten je op een heel nieuwe wijze opnieuw kennis maken met de stad. Er is een boekje samengesteld dat o.m. verkrijgbaar is bij het VVV, de Lochal en het Textielmuseum.

Uitgebreid onderzoek heeft ons geleerd dat ongeveer 50% van ons geluk genetisch bepaald is. 10% wordt bepaald door omstandigheden zoals geld, werk of huis. 40% blijft over voor de ‘mindset’. Dit is de manier waarop wij naar de werkelijkheid kijken en de kleine of grote acties die we ondernemen voor ons geluk. De wandeling gaat over onze mindset: het gedeelte dat je zelf in de hand hebt. Hoe ‘kijk’ jij naar geluk en naar jezelf? Wat zijn jouw geluksmomenten? Hoe kun je werken aan je eigen geluk?

Geluk is een beetje ‘maakbaar’. Dat ontdek je in deze praktische wandeling rondom geluk die je in Tilburg kunt volgen. De wandeling, die is ontwikkeld door Geluksambassadeur Leo Bormans, auteur van The World Book of Happiness, duurt ongeveer twee en half uur en wordt begeleid door gelukscoach Sabine Maes, die is opgeleid door Leo Bormans. De workshop start vanaf cafe Zomerlust  aan de Oisterwijksebaan in Tilburg.

Reserveren
De eerste wandelingen staan gepland op 6 september en 29 oktober om 10.30 uur, reserveren kan via dutchhappinessweek@fontys.nl De minimum leeftijd is 18 jaar.
De normale prijs voor de wandeling is € 14,50, voor nu geldt een introductieprijs van € 13,00

Leo Bormans over de gelukswandeling: “Deze workshop gaat niet over ballonnen, brave spreuken of de ondergaande zon.  Maakbaar geluk is wetenschappelijk aangetoond. We kunnen niemand verplichten gelukkig te zijn. We kunnen wel samen op zoek gaan naar de voorwaarden die we voor onszelf en anderen kunnen scheppen om een beetje gelukkiger door het leven te gaan. Daar gaat deze wandeling over. Veel plezier!

Related news