Events

FANTASIA (6+) van Introdans
zo 14 mrt

De fantasievolle wereld van choreograaf Alwin Nikolaïs.
Op 29 november 2020 ging de familievoorstelling FANTASIA in première. Vanwege de coronamaatregelen moest Introdans helaas een groot deel van de tournee annuleren. Daarom bewegen we de hele familie thuis met het programma FANTASIA Online, dat volledig in het teken staat van choreograaf Alwin Nikolaïs. Artistiek directeur Roel Voorintholt en repetitor Alberto del Saz nemen je mee in zijn fantasievolle wereld.

Nikolaïs denkt elk aspect van zijn werk zelf uit, omdat je volgens hem alleen ware magie kunt creëren als álle onderdelen perfect op elkaar aansluiten. In Gallery onderzoekt hij zo’n beetje alles wat er met licht en dan vooral met blacklight mogelijk is. Hierdoor zie je vaak losse lichaamsdelen of attributen oplichten, hoofden in de ruimte zweven en dansers even snel tevoorschijn ‘ploppen’ als dat ze verdwijnen. Nikolaïs verstaat de kunst om het oog zó te begoochelen dat je bijna vergeet dat je naar dansende mensen kijkt.

“Dit modernistisch bewegingsspel met black-light, maskerade en illusie is een lust voor oog en oor.”  –Theaterkrant over Gallery

Bekijk hier de voorstelling!

Prijs: €2,99
boeken/info >