In de Food Talkshow ‘En zij eten nog lang en gelukkig…’ neemt de Tilburgse foodblogger Anne de Graaf, ook bekend als Anne Travel Foodie, je mee langs de verschillende onderdelen. Het is een relaxt zondagmiddagprogramma met verrassende combinaties van voedsel en geluk. En uiteraard valt er wat te snaaien.
De eerste helft van het programma wordt ingevuld met een aantal korte items. Je komt in deze ‘foodrevue’ misschien voor het ene topic en wordt meteen geïnspireerd door het andere. Laat je verrassen door:
Tussendoor checkt presentator Anne af en toe wat Pepijn Boer, Docent Gastvrijheid bij De Rooi Pannen in het FoodLab bereidt, waarvan het publiek in de pauze kan proeven.
Na de pauze is in het foodcollege van Natascha Kooiman aandacht voor voedsel, duurzaamheid en gezondheid. Vanuit Smaackmakers werkt zij vol passie aan verduurzaming van ons voedselsysteem en eetpatroon door de kijk op voeding te veranderen met als gevolg een lagere ‘foodprint’, oftewel minder impact op de aarde. Met haar strijdlust is ze één van de DJ100 (Duurzame Jongeren 100) en TED-spreker geworden, al twee keer door VIVA400 benoemd als ‘jonge vrouw met invloed’ én vier keer op rij één van de Food100.
Als toetje volgt na elke verhaal in zowel de eerste als tweede gang een muzikale interpretatie door de Goirlese huismuzikant van de show: Bram Brouwers. Hoe laat hij zich inspireren door bijvoorbeeld foodporn, thee en foodprints?
‘En zij eten nog lang en gelukkig…’ vindt plaats in de KennisMakerij, op de 1e etage van de Bibliotheek LocHal. Toegang tot de food talkshow is gratis, maar aanmelden is wel nodig. Stuur tijdig je aanmelding in een mail aan foodlab@bibliotheekmb.nl en verzeker jezelf van een plek.