Main Events

Hier zijn we koningen – HZT i.s.m. The Black Archives, Top Notch en De Correspondent
ma 21 mrt
Hertog Jan Zaal
Parktheater Eindhoven

Theater

Lisette Ma Neza heeft heel lang niet willen nadenken over haar eigen verhaal. Geïnspireerd door de reeks Verzwegen Geschiedenis die Karin Amatmoekrim voor De Correspondent schreef, waagt ze zich alsnog aan het ontrafelen van wat diep weggestopt was in een rugtas.

Bagage die ze overal mee zeulde maar nooit in keek. Met erin een keur aan verzwegen familiale anekdotes over vluchten uit Rwanda, de verschrikkingen van genocide maar vooral overheersende stilte. Een universeel verhaal over ontworteling en de reis daaruit.

Precies op tijd voor Black History Month schenkt Lisette ons diep persoonlijke en poëtische teksten die de basis zijn voor een theatraal en muzikaal eclectische avond. Samen met Ira Kip en Winston Bergwijn vertelt ze niet alleen haar verhaal. Barbara, Daniel, Giovanni, Melvin, Revé en Rubiën voegen er hun ervaringen en artistiek talent aan toe wat ons een samenspel van unieke perspectieven oplevert.

Deze voorstelling is voor Het Zuidelijk Toneel onderdeel van hun thema Eenzaamheid.

  • De reeks Verzwegen Geschiedenis verschijnt in februari 2022 ook in boekvorm bij de Correspondent en Black Archives. Top Notch maakt ook een podcast serie. En Het Zuidelijk Toneel ontwikkelt een educatief spel.
  • Exclusief (pauze)consumptie

Wij attenderen de bezoekers van deze voorstelling graag op de bijzondere workshop ‘Brown Eyes, Blue Eyes’  – Het Grote Racisme Experiment ‘ 21 maart middag  in het Parktheater. Meer informatie in deze link. 

  

Prijs: € 12,50

Aanvang: 20.00 uur

Hertog Jan Zaal
Elzentlaan 50,
Eindhoven


boeken/info >