Main Events

TYYYPOëzie-avond: voordracht en interview Joost Oomen en Jonathan Griffioen
do 10 mrt
de Bibliotheek Eindhoven
de Bibliotheek Eindhoven

Beleving

Joost Oomen en Jonathan Griffioen maken met hun werk onderdeel uit van de openbare expositie TYYYPOëzie – naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van Bezette Stad, het beroemde boek van Paul van Ostaijen – te zien op het Lichtplein bij de bibliotheek van 5-27 maart. Om die reden nodigden de Bibliotheek Eindhoven en literair platform Watershed de schrijvers uit voor een voordracht en gesprek. Stan van Herpen, journalist en zakelijk leider van Watershed, interviewt de schrijvers over hun liefde voor het werk van Van Ostaijen. En loopt met hen vooruit op het thema van de Boekenweek: eerste liefde. Schrijver/dichter Joost Oomen en dichter Jonathan Griffioen hebben in ieder geval twee dingen met elkaar gemeen: ze bezien de wereld graag op een ongebruikelijke en originele wijze, vanuit hun eigen, unieke universum. En ze weten hun werk op bijzondere wijze op het podium te presenteren.

Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, theatermaker en drummer. Hij publiceerde de bundels Vliegenierswonden en De stort, de novelle De zon als hij valt, de roman Het Perenlied en de vinylsingles Joost Oomen en Vruchtjes Eten.

Jonathan Griffioen (1987) debuteerde in 2015 met de dichtbundel Wijk, die werd genomineerd voor de C. Buddingh-prijs. In 2018 verscheen de bundel Gedichten met een Mazda 626, die bekroond werd met de J.C. Bloem-prijs. In januari 2022 verscheen zijn derde bundel – De (t)huiszittergod.

Prijs: Niet-leden € 12,50 Bibliotheekleden € 10,00

Aanvang: 20.00 uur

de Bibliotheek Eindhoven
Emmasingel 22,
Eindhoven


boeken/info >