Programma

Theatercollege: de negen open deuren
di 19 mrt
Campus Stappegoor (Fontys)
Jaap Vriend

Theater

Uit onderzoek is gebleken dat vrijwilligerswerk gelukkig maakt! Maar welke vaardigheden en competenties heb je daarvoor nodig? Dit theatercollege biedt een basistraining voor vrijwilligers in vogelvlucht.

Voor startende én ervaren vrijwilligers die meer willen weten over hoe we met elkaar communiceren! Na het Theatercollege is er gelegenheid om de Vrijwilligersmarkt te bezoeken.

Een basistraining voor vrijwilligers in vogelvlucht

De negen open deuren staan symbool voor de kernbegrippen en –competenties uit de basistraining voor vrijwilligers. Het theatercollege is dan ook kort gezegd een basistraining in theatervorm.

Een van de hoofdfiguren in het verhaal is Alfred. Alfred staat symbool voor de altijd aanwezige medemens. En Alfred heeft hulp nodig…

Interactieve onemanshow
Jaap Vriend, theatermaker en trainer, is het brein achter deze interactieve onemanshow. Op een prikkelende en humoristische wijze geeft hij een frisse blik op hoe we met elkaar communiceren, in welke rol we dat doen en welke grenzen we daarbij stellen.

Aan de hand van het verhaal van Alfred en de ervaringen van de verteller wordt het publiek meegenomen langs de negen open deuren van één-op-één communicatie:

  1. De omgeving van de mens is de medemens
  2. Ken je rol en handel daarnaar
  3. Wees nabij op een gezonde afstand
  4. Luister goed, laat OMA thuis
  5. Wees een helper, geen redder
  6. Nee zeggen mag, doe het aardig
  7. Benoem wat je dwarszit of opvalt
  8. Ken je grenzen en stel ze
  9. Iedereen is anders, sta open voor de verschillen.

 

Prijs: gratis

Aanvang: 13:00 uur

Campus Stappegoor (Fontys)
Professor Goossenslaan 1, P1 D101,
Tilburg


boeken/info >