Main Events

Tabo Goudswaard: Design Safety
do 19 mrt
Fontys Stappegoor, Gebouw P8, XXL-ruimte
Fontys ACI

Lezing

Wat is de rol van de politie in 2025? En hoe willen we dan met de politie omgaan? Social Designer Tabo Goudswaard bekeek deze vragen samen met Fontys studenten van de opleiding International Lifestyle Studies door de bril van ontwerpers en kunstenaars. De verrassende antwoorden worden tijdens de Dutch Happiness Week gepresenteerd tijdens het event Design Safety. Tabo Goudswaard zelf verzorgt de keynote tijdens het event. 

Met zijn opdracht betrekt Goudswaard, dit jaar aan Fontys verbonden als gastdocent van het jaar, de studenten actief bij zijn project Social Design Politie, waarin hij samenwerkt met de Nationale Politie. Als social designer zoekt Goudswaard nieuwe manieren om naar maatschappelijke vraagstukken te kijken. Hij denkt dat ontwerpers en kunstenaars een cruciale rol kunnen spelen bij het vormgeven van samenlevingen. Eerder bogen studenten van ILS zich al over de vraag hoe je mensen zo ver krijgt dat ze vanuit zichzelf gaan bijdragen aan een veiligere samenleving. Tijdens twaalf pitches presenteerden de studenten half november hun visie op het onderwerp.

Opvallend was dat ze de oplossingen dicht bij zichzelf zochten. Studente Laura Rulo verraste Goudswaard met het verhaal over haar eigen verkrachting. Laura wil niet worden gezien als slachtoffer. Liever etaleert ze haar veerkracht, haar vermogen om het leven weer op te pakken. Dat is het verhaal dat volgens haar verteld moet worden. Daarvoor bedacht ze Hidden Art, een museum waar de krachtige verhalen van vrouwen en mannen die een verkrachting meegemaakt hebben centraal staan.

Prijs: gratis

Aanvang: 15:00u - 17:00u

Fontys Stappegoor, Gebouw P8, XXL-ruimte
Prof. Goossenslaan 1,
Tilburg


boeken/info >