Main Events

GEANNULEERD – Tabo Goudswaard: Design Safety
do 19 mrt
Bibliotheek de LocHal
Fontys ACI

Lezing

Wat is de rol van de politie in 2025? En hoe willen we dan met de politie omgaan? Social Designer Tabo Goudswaard legt deze vragen voor aan Fontys studenten van de opleiding International Lifestyle Studies (ILS). Hij denkt dat deze toekomstige conceptontwerpers een cruciale rol kunnen spelen bij het oplossen van maatschappelijke problemen. De studenten presenteren hun antwoorden in de Dutch Happiness Week tijdens het event Design Safety, 19 maart vanaf 15.00 uur in de LocHal in Tilburg. Een mooie samenwerking met de Bibliotheek LocHal en Kunstloc. Tabo Goudswaard zelf verzorgt een keynote. 

Met zijn opdracht betrekt Goudswaard, dit jaar aan Fontys ILS verbonden als gastdocent van het jaar, de studenten actief bij zijn project Social Design Politie, waarin hij samenwerkt met de Nationale Politie. Als social designer zoekt Goudswaard nieuwe manieren om naar maatschappelijke vraagstukken te kijken. Hij denkt dat ontwerpers en kunstenaars maatschappelijke problemen op een andere manier benaderen, waardoor ze een rol kunnen spelen bij het vormgeven van samenlevingen.

Goudswaard heeft de studenten verschillende vragen voorgelegd: hoe ervaren jongeren de politie, welk beeld ze hebben van de politieorganisatie en welke maatschappelijke rol zou de politie in hun ogen moeten hebben? Afgelopen weken hebben de studenten gezocht naar antwoorden op die vragen, die ze delen tijdens de DHW. Daar krijgt hun onderzoek ook een vervolg. Ook de bezoekers van de DHW krijgen vragen voorgelegd over de maatschappelijke rol van de politie. Goudswaard gaat tijdens zijn keynote in op de ervaringen die zijn opgedaan met het project Social Design Politie.

Prijs: gratis

Aanvang: 15:00u - 17:00u

Bibliotheek de LocHal
Burgemeester Brokxlaan 1000,
Tilburg