Main Events

GEANNULEERD – Pedagogiek in Beeld: Gezond Seksueel opgroeien – Aandacht voor homoseksualiteit
wo 18 mrt
Natlab
Fontys Hogeschool Pedagogiek

Op woensdagavond 18 maart a.s. organiseert Fontys Hogeschool Pedagogiek Eindhoven in samenwerking met studievereniging WATOTO een ‘Pedagogiek in Beeld’ bijeenkomst. In het kader van de Dutch Happiness Week, de Maand van de leuke Seks en Week van de Lentekriebels vragen we deze keer aandacht voor homoseksualiteit. ‘Gezond Seksueel Opgroeien’ verwijst naar van de programmalijn binnen het lectoraat ‘Opvoeden voor de toekomst’ en richt zich op opvoedvraagstukken die te maken hebben met de seksuele ontwikkeling. Deze avond is in het bijzonder bedoeld voor professionals (in opleiding) die een bijdrage willen leveren aan een veilig pedagogisch klimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Voor deze avond zijn twee gasten uitgenodigd die beiden vanuit hun eigen expertise het gesprek met je willen aangaan. Saskia Bruininx is coördinator voorlichting bij het COC Eindhoven. Vanuit haar werkzaamheden bij het COC geeft zij voorlichtingen op middelbare scholen in de regio Eindhoven. Daarnaast is ook Gino Lokhorst aanwezig. Hij is pedagoog in opleiding en is vrijwilliger bij Stichting OutWay. Deze stichting organiseert onder andere het Hojokamp en heeft een buddy project voor LHBTI+ jongeren. Als inleidend filmfragment is gekozen voor de documentaire HELP! EEN HOMO IN DE KLAS van Doesjka van Hoogdalem, naar een idee van COC-voorlichter Claudia van Deudekom.

De avond start om 19.00 uur, met een inloop vanaf 18.30 uur. De locatie is Natlab, Kastanjelaan 500, 5616 LZ Eindhoven. We sluiten de avond af met een informele netwerkborrel. Aanmelden kan via deze link.

Prijs: gratis

Aanvang: 19:00u (inloop vanaf 18:30u)

Natlab
Kastanjelaan 500,
Eindhoven