Main Events

Op zoektocht met Sonja Barend
wo 20 mrt
Bibliotheek Berkel-Enschot

Lezing

‘Voor straks lekker slapen en morgen gezond weer op’ en ‘Koningin van de talkshow’. Beide zijn onlosmakelijk verbonden met Sonja Barend (1940 – Amsterdam). Meer dan veertig jaar was ze een vertrouwd gezicht op de Nederlandse televisie. Ze stond bekend om haar heldere en betrokken manier van interviewen. Naar haar is ook de jaarlijkse Sonja Barend Award vernoemd, een prijs voor het beste tv-interview.

Nadat ze haar televisiecarrière beëindigde, schreef ze haar indringende memoires in ‘Je ziet mij nooit meer terug’. In dit boek is ze niet alleen de vragensteller, maar zoekt ze ook antwoorden. Op vragen die haar al sinds haar jonge jaren achtervolgen over het lot van haar vader en moeder in oorlogstijd. Ze neemt de lezer mee in haar zoektocht, waarin ze probeert inzicht te geven in wat haar gedurende haar hele loopbaan heeft bewogen en de richting van haar televisiewerk heeft bepaald. Daarmee komt Sonja Barend, die voor iedereen al zo vertrouwd was in de huiskamer, nóg dichterbij.

In 2018 werd ze met haar boek en als voorlezer genomineerd voor de Hebban Luisterboek Award 2018, een prijs voor de beste voorlezer en de beste auteur.

20 maart komt Sonja Barend een interactieve lezing geven in de Bibliotheek Berkel-Enschot, in het kader van de Boekenweek 2019. Kom ook en ga mee op zoektocht met deze ‘grand dame’!

De Bibliotheek Berkel-Enschot (gemeente Tilburg) in Ons Koningsoord.

U bent van harte welkom en kunt u aanmelden voor de lezing via: berkelenschot@bibliotheekmb.nl

Prijs: Leden: 5,00 KBO leden: 4,00 Niet leden: 7,50

Aanvang: 20:00 uur

Bibliotheek Berkel-Enschot
Trappistinnentuin 77, 5057DJ,
Berkel-Enschot