Main Events

Online rondleiding: Grote Broer, Grote Zus
alle dagen
Online
Groter Broer, Grote Zus

Inclusiviteit & VerbindingJeugdRondleidingZorg & Welzijn

Grote Broer/Zus wilt een vangnet bieden voor de jongeren waarbij het opgroeien in deze complexe, snel veranderende maatschappij niet vanzelfsprekend is. Deze jongeren kunnen een steuntje in de rug gebruiken. Iemand die er voor ze is, ze serieus neemt, naar ze luistert, maar vooral iemand die kijkt naar de dingen die ze wel kunnen in plaats van naar de dingen die ze niet kunnen. Grote broers en zussen zijn jongeren in de leeftijd van 14 t/m 23 jaar die een positieve bijdrage willen leveren aan de leefbaarheid binnen de wijk waar zij actief zijn, en vaak ook zelf vandaan komen. Grote Broer/Zus wil toekomstperspectief bieden aan jongeren waarbij dit niet vanzelfsprekend is. Zij zorgen ervoor dat jongeren die aan de zijlijn staan weer meedoen, een stem krijgen en actief meedoen. Dit doen we door de inzet van positieve rolmodellen waar de jongeren zich mee kunnen identificeren en tegen op kunnen kijken.

 

Pedagogisch medewerker Ray Mathijssen verteld dat de jongeren enthousiast waren om een bijdrage te leveren aan de DHW. Wij hopen dan ook met mensen in contact te komen waar wij normaal niet zo snel mee in aanraking komen. Het Grote Broer / Zus project is afhankelijk van gemeentelijke subsidie, giften van fondsen, sponsoring en samenwerkingen vanuit het bedrijfsleven. Het project is de afgelopen jaren gigantisch gegroeid en daardoor zijn wij op zoek naar sponsoren. Wij zijn opzoek naar geldelijke giften, product giften en samenwerkingen in bijvoorbeeld werk en leertrajecten voor jongeren.

 

Wil je graag in gesprek met de jongeren van deze organisatie kan je contact opnemen met R.Mathijssen@kick-breda.nl op vrijdag zullen Grote Broer Kennedy en Grote Zus een Q&A organiseren van 16:00 – 17:00 waarin alle vragen gesteld kunnen worden. Aanmelden hiervoor kan via R.Mathijssen@kick-breda.nl


Online


boeken/info >