Main Events

GEANNULEERD – Next Nature – Koert van Mensvoort
wo 18 mrt
Philipszaal
Parktheater Eindhoven/Bibliotheek Eindhoven

Lezing

Bij ‘natuur’ denken we eerder aan een bos dan aan een snelweg. Maar hoe natuurlijk is de natuur?

We leven in een wereld vol aangelegde natuurgebieden, designerbaby’s en de biologie van een tomaat beheersen we zo nauwkeurig dat het weinig meer met natuur te maken heeft. Omgekeerd hebben we over het internet en de financiële markten zo weinig controle dat ze steeds meer een natuurkracht lijken. Wat staat de mens te wachten nu we van het Antropoceen (het tijdperk van de mens) naar het Technoceen (het tijdperk van de technologie) gaan?

Aan de hand van talloze spraakmakende voorbeelden en wetenschappelijke inzichten toont Koert van Mensvoort in Next Nature dat onze hoogtechnologische wereld steeds natuurlijker wordt. Én hij laat zien hoe we technologie kunnen inzetten om onze beste menselijke eigenschappen te vergroten.

Hij neemt je mee je op een epische reis langs bedrijven die ademen, bossen die naar shampoo ruiken en plastic-etende beestjes. Gaandeweg ontvouwt zich een compleet nieuw wereldbeeld dat niet alleen realistischer, maar ook oneindig veel creatiever, spannender en mooier is. Als we de grote uitdagingen van ons huidige tijdperk het hoofd willen bieden moeten we niet terúg, maar voorúit naar de natuur.

#sdgeindhoven #natuur #evolutie #nextnature

 

Prijs: €15,=

Aanvang: 20:30 uur

Philipszaal
Elzentlaan 50,
Eindhoven


boeken/info >