Main Events

MERCY JOHN & BAND
ma 18 mrt
Meneer Frits
Muziekgebouw Eindhoven

Muziek

Voor veel muzikanten zijn hun roots erg belangrijk. Voor Mercy John zijn die roots bijna allesbepalend, en onmiskenbaar aanwezig in zijn songs. Hoe kan het dan dat artiesten en bands als Tom Petty, Bruce Springsteen, Ryan Adams en The Jayhawks doorklinken in het werk van de Brabander?

Natuurlijk is Mercy John wel eens in Amerika geweest, Nashville bijvoorbeeld, waar het schrijven van songs net zo makkelijk gaat als thuis. En dat thuis ligt in een klein dorp in Brabant. “Misschien wel een goede voedingsbodem voor Nederlandse Americana”, zegt John, geboren op de dag dat Nederland in de vorige eeuw werd geteisterd door de zwaarste sneeuwstorm ooit, opgegroeid midden in het Brabantse niemandsland.
Op het album This Ain’t New York uit 2017 beschrijft Mercy John zijn wereld: angsten en geluk, liefde en verdriet. Volgens Willem Jongeneelen (BN De stem, OOR) “Een dijk van een Americana plaat van eigen bodem”.

Op de Maandag van Van Meurs speelt Mercy John & band in Meneer Frits. Vooral het laatste album ‘This Ain’t New York’  uit 2017 beschrijft Mercy John zijn wereld: angsten en geluk, liefde en verdriet.

Prijs: €10,28

Aanvang: 21.00 uur

Meneer Frits
Jan van Lieshoutstraat 3,
Eindhoven


boeken/info >