Main Events

KroonluchterØ13
alle dagen
LocHal Tilburg
LocHal Tilburg

Beleving

Hoe je van iets negatiefs iets positiefs kan maken. Dat is gedachte waarmee ’s wereld grootste circulaire kroonluchter tot stand is gekomen. KroonluchterØ13 bestaat uit 169 bollen van recyclede PET-flesjes die als zwerfafval op straat lagen.

Buurtproject

Wat begonnen is als buurtproject Van PET Naar Pret in de Tilburgse wijk de Besterd groeide uit tot ongekende omvang. Oorspronkelijk was het doel het verzamelen van 10.000 plastic flesjes om zwerfafval tegen te gaan. Vervolgens ontstond het idee om de flesjes te gebruiken voor een enorme kroonluchter op een prominente plek in Tilburg die mensen aan het denken te zet. Uiteindelijk werden door Tilburgers meer dan 250.000 (!) flesjes ingezameld. En die plek… werd de LocHal.

Het verhaal

Initiatiefnemer Rolph Adriaansen vind het vooral belangrijk dat mensen ook het verhaal achter de (totstandkoming van de) lamp horen. Bekijk daarom ook zijn online talk ‘Een circulair sprookje’ vanuit de LocHal.

Geluksplek

De LocHal is in 2019 uitgeroepen tot één van de (0)13 geluksplekken in Tilburg. Midden in de hal hangt KroonluchterØ13. Het grootste wow-effect krijg je als je binnenkomt via de ingang van de LocHal aan de spoor- of centrumzijde van het gebouw.

Prijs: Gratis

Aanvang: Tijdens openingstijden van de Bibliotheek LocHal

LocHal Tilburg
Burgemeester Brokxlaan 1000,
Tilburg


boeken/info >