Main Events

Human Library – Ga in gesprek met Levende Boeken
za 23 mrt
De Witte Dame
Bibliotheek Eindhoven i.s.m. Europa Direct Eindhoven

Lezing

Human Library

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Een vluchteling, een hooligan, een ex-crimineel, een transgender, een dakloze en een tienermoeder zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

Durf jij het aan om je vooroordeel te ontmoeten?

De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

De gesprekken vinden 1-op-1 plaats en duren 20 tot 30 minuten.
Jij mag alles vragen, als het maar respectvol gebeurt.

Tijdens deze editie van Human Library zijn onder andere de volgende titels aanwezig:

Ex-gedetineerde
PTSS
Jehovah getuige
Sjamaan
Transgender
Niet aangeboren Hersenletsel
Paranormale healer
Ongewild kinderloos

 

Kom gewoon langs en kies ter plekke jouw Levende Boek. De inloop is gratis.

De Human Library wordt in Eindhoven georganiseerd door de Bibliotheek Eindhoven, in samenwerking met Europe Direct Eindhoven.

Tijdens de activiteiten van de Bibliotheek Eindhoven worden er mogelijk foto’s gemaakt, voor eventueel gebruik op social media of in gedrukte of online uitingen. Bij lezingen brengt de fotograaf met name de spreker in beeld en de ruimte als geheel. Heb je hier bezwaar tegen? Geef dit dan aan bij de fotograaf.

Prijs: gratis

Aanvang: 12.30 uur

De Witte Dame
Emmasingel 22,
Eindhoven

Volwassenen

boeken/info >