Main Events

Hoe stuur je jouw bedrijf op de bijdrage aan ‘het algemene belang’?
do 18 mrt
Online (Workshop 1)
Economy for the Common Good & Ware Winst Brabant

LezingVolwassenen

Economy for the Common Good biedt een integraal én concreet instrument

Steeds meer mensen voelen de verantwoordelijkheid voor een eerlijke en duurzame wereld. Zij willen ook werken in organisaties die hieraan bijdragen. Op nationaal niveau neemt de aandacht voor Brede Welvaart toe, de planbureaus komen sinds kort met de monitoring op regionaal niveau. In Brabant is Eindhoven de eerste regio waarvoor dit is uitgewerkt. Internationaal loopt Nederland achter. Landen als Nieuw-Zeeland, Finland en Schotland richten hun economie op welzijn en niet langer vooral op welvaart.

Organisaties/bedrijven en ook steden en regio’s herkennen de druk vanuit de samenleving en de wensen van de (potentiële) medewerkers, klanten en inwoners. Zij onderzoeken de mogelijkheden om vanuit waarden concreet aan deze op welzijn gerichte doelstellingen bij te dragen in de dialoog met uiteenlopende stakeholders.

Economy for the common good biedt een integraal kader om de bijdrage en de impact van organisaties/bedrijven in beeld te brengen. Het instrument, de gemene goed matrix, maakt het integraal meten van impact mogelijk (ecologisch, sociaal, economisch), het biedt een waardengedreven organisatiescan en de mogelijkheid om gericht te sturen op verbeteringen.

Ware Winst Brabant, de regionale hub in Noord-Brabant, biedt op 18 maart twee workshops aan.

Van 17.00 – 18.30 uur schetsen we de relevante maatschappelijke ontwikkelingen. We presenteren de verkenningen van Nederlandse/Brabantse organisaties (zoals Baril Coatings, SNEW, Parktheater, Ynova). We gaan met elkaar in dialoog over de mogelijkheden en uitdagingen van het instrument op basis van de ervaringen van de pioniers.

 

      

Aanvang: 17.00 – 18.30 uur

Online (Workshop 1)

Volwassenen

boeken/info >