Main Events

UITVERKOCHT: Het doet zo zeer – Heleen van Royen (zorg & dementie)
do 21 mrt
Parktheater Eindhoven
Heleen van Royen

Lezing

Heleen van Royen is vooral bekend als schrijfster van bestsellers als De Gelukkige HuisvrouwGodin van de Jacht en De Ontsnapping. Toen in 2015 bij haar moeder beginnende dementie werd geconstateerd, zocht Heleen een manier om dit proces vast te leggen. Schrijven was geen optie, want dan zou ze minder bij haar moeder kunnen zijn. Het werd een film, in 2017 uitgebracht onder de titel Het doet zo zeer.

Tijdens de Dutch Happiness Week geeft Heleen aan de hand van exclusieve clips uit deze film een lezing. Waar liep ze tegen aan toen geconstateerd werd dat haar moeder niet meer op zichzelf kon wonen? Hoe heeft zij de zorg ervaren tijdens dit traject?
Tijdens de lezing gaat Heleen, op een emotionele maar ook realistische en grappige wijze, in op haar ervaring als kind van een ouder met dementie, de langzaam omkerende rol van kind en moeder, haar ervaringen met zorginstellingen, maar vooral ook op de liefde en zorg voor elkaar in de periode voorafgaand aan het overlijden van haar moeder in 2018.

Een must voor iedereen die in zorg werkt of gaat werken en iedereen die in de eigen omgeving wordt geconfronteerd met dementie.

 

       

Prijs: € 7,50

Aanvang: 15:30 uur

Parktheater Eindhoven
Elzentlaan 50,
Eindhoven


boeken/info >