Main Events

Happy Rondleiding Peerke Donders Paviljoen
wo 20 mrt
Peerke Donders Paviljoen

Beleving

Peerke Donders Paviljoen verwelkomt u:

In Tilburg-Noord, op een steenworp afstand van de stad, ligt het Peerke Donders Park.

Op 27 oktober 2009, de 200ste geboortedag van Peerke Donders, is hier het Peerke Donders Paviljoen geopend. In het park bevinden zich daarnaast een replica van zijn geboortehuis, een devotiekapel naar Surinaams voorbeeld en een prachtige kruiswegstatie. Als Centrum voor Ziel en Zaligheid is het ‘museum voor naastenliefde’ in het Paviljoen de enige in zijn soort ter wereld. Foto’s en objecten vertellen het verhaal van het leven van Peerke in Tilburg en Suriname. Tij devotie. Er is ook een  film over Peerke Donders, mocht u daarvoor  tijd en zin hebben.

Nu het Peerke Donders Park per 13 februari 2019 een echte Geluksplek 013 is geworden, zal er in het kader van de Dutch Happiness week een gratis “Happy Rondleiding” starten in het Paviljoen. Er is per rondleiding plek voor 20 personen.

U kunt zich voor deze super-blije rondleiding opgeven via info@peerkedonders.nl

Het Peerke Donders Paviljoen is open: woensdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Op andere dagen in overleg op afspraak voor groepen. Informatie en afspraken en tarieven  via : info@peerkedonders.nl

Het Kruisweg park, het geboortehuis van Peerke Donders en de kapel zijn dagelijks gratis te bezoeken vanaf 11.00 uur tot zonsondergang. 

Het Café Bij Peerke Donders is op maandag gesloten, zie hun eigen website : www.bijpeerkedonders.nl

 

Prijs: gratis

Aanvang: 13.00, 14.00, 15.00, 17.00

Peerke Donders Paviljoen
Peerke Donders Park 3,
Tilburg