Main Events

Geluk raakt je – Simone Mark en Vincent Bijlo
wo 20 mrt

Theaters Tilburg

Theater

‘Geluk raakt je!’

Over aanraken in onderwijs en opvoeding
Simone Mark en Vincent Bijlo – Theaters Tilburg

Pedagoge Simone Mark en cabaretier Vincent Bijlo brengen op 20 maart in de Concertzaal van Theaters Tilburg ‘Geluk raakt je!’ op de planken. De voorstelling gaat over de vertwijfeling die door een aantal vervelende incidenten is ontstaan rond fysiek contact tussen kinderen en leraren en opvoeders.

Simone Mark deed onderzoek naar het aanraken van kinderen in het onderwijs. Zij stelt dat we enorm zijn doorgeslagen met allerlei protocollen. Volgens haar kunnen kinderen hierdoor op latere leeftijd hechtingsproblemen krijgen in vriendschappelijke en intieme relaties.

Simone stelt dat aanraken juist een levensbehoefte is en leidt tot verbondenheid met jezelf en de buitenwereld. Volgens haar moet er daarom opnieuw naar deze protocollen worden gekeken. Ook het vertrekken of zelfs afwezig zijn van mannelijke rolmodellen als leraren binnen het onderwijs vindt ze geen goede zaak.

Voor cabaretier Vincent Bijlo is aanraking essentieel vanwege zijn visuele beperking. Met hem gaat Simone in de voorstelling ‘Geluk raakt je!’ op zoek naar een nieuwe balans in aanraking binnen het pedagogische contact.

Kaarten
De voorstelling vindt plaats op woensdag 20 maart om 20.00 uur bij Theaters Tilburg.  Kaarten kosten €7,50 (inclusief consumpties).

Prijs: €7,50 (incl. consumpties)

Aanvang: 20:00 uur

Louis Bouwmeesterplein 1,
Tilburg


boeken/info >