Main Events

GEANNULEERD – Food Talkshow: En zij eten nog lang & gelukkig…
zo 22 mrt
Kennismakerij, Bibliotheek de LocHal

EtenMinicollege

De Bibliotheek LocHal sluit net als vorig jaar haar aandeel in de Dutch Happiness Week af met een programma over food en geluk. In de food talkshow  ‘En zij eten nog lang en gelukkig…’ wordt het publiek meegenomen langs de verschillende onderdelen die op geheel eigen wijze de combinatie food en geluk hebben toegepast.

De eerste gang
Als voorgerecht heet foodblogger Anne de Graaf, ook bekend als Anne Travel Foodie, je welkom. Zij introduceert Marian Donner, die het Zelfverwoestingsboek schreef . Met dit boek roept zij op om de teugels te laten vieren, om strengheid te vervangen door vergevingsgezindheid, om te falen, ongezond en lelijk te zijn, om af te wijken van de norm, en zo een systeem te ondermijnen dat ons allemaal naar beneden haalt.

Ook stelt Anne ons voor aan twee terugkerende gasten. Zo vormt Oliver Pesch in zijn eentje de huisband die hoort bij een talkshow. Hij speelt fragmenten van bijpassende liedjes van de onderwerpen van de middag. En checken we regelmatig in bij het FoodLab waar sommelier Brigitte van Schooten van Art of tea gedurende het programma een inkijkje geeft in theerituelen.

De tweede gang
Na een drankje in de Stadscafé of een verse kop thee uit het FoodLab tijdens de pauze vervolgen we met de verhalenestafette rondom food en geluk. Je komt in deze ‘foodrevue’ misschien voor het ene topic en wordt meteen geïnspireerd door het andere. Laat je verrassen met de bijzondere verhalen door onder andere:

  • Anne Travel Foodie die het onderdeel zelf start en alles uitlegt over de term ‘food porn’ die grote bekendheid kreeg door het fotograferen van eten op Instagram.
  • De uitleg van Jorn Ivo Droog over wildplukken in de stad: hoe je ook in Tilburg een hoop wilde planten kunt vinden die eetbaar, lekker en gratis zijn.
  • Het verhaal van Johan Holleman van De Vergeten Appel, die cider maakt van appels die niet geplukt worden of gebruikt en inmiddels duizenden kilo’s appels perst.
  • De Groene Chef, Alexandra van Rijen, die de wereld rondreisde als kokende Nomad en neerstreek in Bank 15 waar ze het eerste, volledige plantaardige restaurant van Tilburg runt.

Aanmelden
Toegang tot de Food Talkshow is gratis, maar aanmelden is gewenst via kennismakerij@bibliotheekmb.nl. De inloop is vanaf 13.30 uur; het programma start om 14.00 uur in de Kennismakerij op de eerste verdieping in het trappenlandschap van de LocHal.

Dutch Happiness Week
Tijdens de Dutch Happiness Week vindt er van 14 t/m 22 maart in Tilburg, Eindhoven en in ander plaatsen in Nederland volop programmering plaats rondom geluk. In de Bibliotheek LocHal zijn er activiteiten over food, geld, werk en kinderen. Bekijk onze geluksagenda.

Prijs: gratis

Aanvang: 14:00u - 16:30u

Kennismakerij, Bibliotheek de LocHal
Burgemeester Brokxlaan 1000,
Tilburg