Main Events

Food Talkshow: En zij eten nog lang en gelukkig
zo 24 mrt
Kennismakerij, LocHal

De Bibliotheek LocHal sluit het aandeel in de Dutch Happiness Week af met een programma over food en geluk. In ‘En zij eten nog lang en gelukkig’ neemt blogger Anne de Graaf, ook bekend als Anne Travel Foodie, je mee langs de verschillende onderdelen die op geheel eigen wijze de combinatie food en geluk hebben toegepast.

De eerste gang
Als voorgerecht wordt het verhaal geserveerd van Willem Dieleman, die met zijn Pancake Adventures de wereld over reist en laat zien dat het maken en samen opeten van pannenkoeken mensen verbindt. Daarna is het tijd voor het foodcollege van Eline Blom (Healthy Life LAB) waarin de link tussen geluk en food onder de loep wordt genomen. Tussendoor wordt er geschakeld met Rachid el Hajoui van de Couscousbar, die het publiek tijdens de duur van het programma meeneemt in het ritueel van de bereiding van couscous in het FoodLab van de LocHal.

De tweede gang
Na een drankje in de Stadscafé of een bezoekje aan het FoodLab tijdens de pauze vervolgen we met de verhalenestafette rondom food en geluk. Je komt in deze ‘foodrevue’ misschien voor het ene topic en wordt meteen geïnspireerd door het andere. Laat je verrassen met de bijzondere en verschillende verhalen door onder andere:

–        De uitleg van Anne Travel Foodie over ‘Blue Zones’: specifieke gebieden in de wereld waar relatief veel mensen in goede gezondheid meetbaar lang en gelukkig leven én eten.

–        Het initiatief van Herenboeren in Hart van Brabant, om als particulier collectief een boer in dienst te nemen die zorgt voor eerlijk eten met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

–        Een presentatie van Houda Bibouda die met Jankbier de drempel wil verlagen voor de man om zijn emoties te tonen ter voorkoming van depressie en andere mentale klachten.

–        Het verhaal van Rabia Alizadah die met haar restaurant Sarban de deur opende voor veel Tilburgers naar exotische keukens, maar ook voor statushouders om aan werk te komen.

Aanmelden
Toegang tot de Food Talkshow is gratis, maar vol = vol. Dus meld je van te voren aan via kennismakerij@bibliotheekmb.nl. De inloop is vanaf 13.30 uur; het programma start om 14.00 uur in de Kennismakerij op de eerste verdieping in het trappenlandschap van de LocHal.

Dutch Happiness Week
Het programma ‘En zij eten nog lang en gelukkig’ maakt onderdeel uit van de Dutch Happiness Week. Andere LocHal-programmering in deze week over het geluksthema omvat de masterclass van Suzanne Kuijsten over het omgaan met stress op woensdagavond 20 maart en de Science Improv Jam: Gelukszoekers op donderdagavond 21 maart in de LocHal.

Prijs: gratis

Aanvang: 14.00

Kennismakerij, LocHal
Burgemeester Brokxlaan 1000,
Tilburg