Main Events

GEANNULEERD – Factorium Festival 2020
zo 15 mrt
Factorium

DansMuziekTheater

Helaas wordt dit evenement gecanceld

“Een verrassend uitje voor de hele familie!”

Factorium bestaat alweer 151 jaar en dat vieren we op zondag 15 maart (13.00 – 18.00u) met een grandioos en gratis festival voor de hele familie. In de vijftiende editie van het jaarlijks terugkerende Factorium Festival geven we je dit jaar een exclusief kijkje achter de schermen van ons huis. Maak kennis met dé Factorium Familie bestaande uit cursisten, kunstenaars, docenten, choreografen, musici, zangers, theatermakers en regisseurs. Zij trakteren deze middag op een uitgebreid programma vol met eigen werk, grote- en kleine voorstellinkjes, muziekoptredens, showcases, cross-overacts, gastoptredens, masterclasses en workshops. We zetten alle deuren open; van de dansstudio`s tot de kantoren, van kleedkamers tot onze nieuwste DJ studio Six. Kom langs en laat je lekker verrassen!

 

Wat kun je verwachten?

Een hartelijk ontvangst door de Factorium Familie. Bezoek de gluurgang met vreemde theaterscènes, de muziekkamer met een wonderlijk droomconcert, het Factorium Theater waar een mislukte date plaatsvindt, het pretpaleis voor de kleintjes of de spannende Popkelder. Tijdens het Festival is in elke hoek van het huis wel iets te doen en te beleven. Neem je eigen familie mee of kom alleen; iedereen is welkom!

Programma highlights

Voorplein

Meteen al op het voorplein worden de zintuigen lekker geprikkeld met korte performances. Laat je ieder kwartier verrassen door een kort en krachtig, maar vooral grappig en absurd optreden.

Foyer 

Sit back and relax. De Foyer, Franse bistro, is dé plek waar je even op adem kunt komen. Prins Heerlijk zorgt voor een drankje en wat lekkers en DJ Martijn voor een relaxmuziekje. Inclusief surprise act.

Het Grote Theater

In het Factorium Theater zie je verrassende cross-over voorstellingen. Een lange tafel, twee mensen. HEEL ERG ZENUWACHTIG, want ze zijn op hun eerste date. Ze willen elkaar echt leren kennen, maar… er is een nest met musicalpoezen, een gigantisch strijkorkest, dansers op de tafel, een ober die het steeds verkeerd doet en meer… Zouden ze ooit bij elkaar komen?

De Popkelder   

Treed binnen in de Popkelder: hier huizen de scheurende gitaren en ronkende beats, de powervoices en, niet te vergeten al het koperwerk. Zing het lekker zelf bij de rock-karaoke, kom chillen bij de DJ`s in Studio Six of schuif aan bij de live optredens van de Popfactory bands.

De Speelkamer – programma voor kinderen van 6 t/m 12 jaar          

Muziek, theater, musical, dans. In de speelkamer worden verschillende workshops georganiseerd speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Hier mag je lekker meedoen en uitproberen. Ouders mogen natuurlijk komen kijken!

De Danszaal

De dansafdeling pakt uit! Een mooi en afwisselend dansprogramma van demonstraties en korte presentaties afgewisseld met workshops. Een mix van amateurs en professionals. Gegarandeerd dansplezier voor alle leeftijden vanaf 6+.

De Muziekkamer

Ga mee naar droomland! Dansstudio 3 is omgetoverd tot een echte muziekkamer waar je kunt kijken en luisteren naar een droomvoorstelling. In deze bijzondere voorstelling spelen onze muziekdocenten samen met hun leerlingen!

Het Huistheater

Welkom in het Huistheater! Een klein, intiem theater waarbij onze leerlingen in de spotlights staan. Hun enthousiasme is aanstekelijk. Dus ga lekker achterover zitten en geniet van de zeer gevarieerde voorstellingen.

Het Pretpaleis – programma voor kinderen van 2 t/m 7 jaar

In het pretpaleis is van alles te beleven voor kinderen tot 7 jaar. Er is een verhalenkamer, er zijn workshops en je kunt hier tekenen en schilderen met Ateliers Tilburg. Natuurlijk zijn alle andere gasten ook van harte welkom!

De Witte Salon

De toptalenten van Factorium laten in deze prachtige ruimte zien en horen wat ze in huis hebben. Hier spelen de beste muzikanten intieme, korte concerten.

De Werkplaats

Kom kijken hoe de Factorium docenten te werk gaan met hun getalenteerde leerlingen. De docent werkt met één of meerdere leerlingen om bijvoorbeeld een lied, een dans of een monoloog te verbeteren. Elke dertig minuten een andere masterclass.

De Gluurgang              

De kantoren; een heel andere wereld. Zet de koptelefoon op en wandel langs bizarre kantoorscenes gespeeld door de theaterjongeren.

 


Factorium is een huis voor Muziek, Theater en Dans  waar jaarlijks 9.000 mensen deelnemen aan lessen, workshops en projecten. Factorium zorgt ervoor dat jaarlijks 25.000 kinderen op de basisschool kennismaken met kunst & cultuur. Er komen daarnaast gemiddeld 22.000 bezoekers in het Factorium Theater. Ons werkgebied beslaat de gemeenten Tilburg en Goirle.

Meer informatie:www.factorium.nl.

Prijs: gratis

Aanvang: 13:00u-18:00u

Factorium
Koningsplein 11A, 5038WG,
Tilburg


boeken/info >