Main Events

Dubbelbloed #2 – Danstheater AYA
wo 23 mrt
Philipszaal
Parktheater Eindhoven

Theater

Na een reis van 4.125 km komt Ali aan in het vrije Nederland. Hier is geen oorlog, geen vermissingen, geen angst als je slapen gaat, geen angst als je opstaat. Vrij zijn ze hier. En gastvrij?

In Dubbelbloed #2 laat danser en performer Ali Zanad zien hoe het is om je geboorteland te verlaten. Een noodgedwongen reis getekend door pijn en verlies. Als Irakese vluchteling komt hij in Nederland. Van Bagdad naar Brabant. De gebruiken van thuis zijn zo anders. Dat wringt, dat schuurt én levert komische situaties op.

In de voorstelling leren we Ali en Irak beter kennen. Want wat weten Hollanders eigenlijk van de ‘bakermat van de beschaving’ en waarom is er zoveel oorlog daar? Zangeres Karima el Fillali bevraagt, geeft tegengas en omlijst Zanad’s verhaal met Arabische en Westerse zang. Een verhaal over vluchten en thuiskomen, je leven opbouwen in een vreemd land en al de beproevingen die daarbij horen.

”Dubbelbloed #2 is een ontdekkingsreis waarin grenzeloze dans en muziek geen paspoort nodig hebben.”

  

 

Ali ZanadAli aka Dimozi (1994) is geboren en getogen in Bagdad, Irak. Toen hij 13 jaar oud was, verhuisde hij naar Nederland. Voordat hij met dansen in aanraking kwam, was hij een voetballer en een freerunner. Hij vond dans door freerunnen. In 2017 heeft hij de Dansopleiding in Utrecht afgerond. 

Ali werkte mee aan verschillende producties van DOX zoals Brave, LostBoys, Styx, Don’t Want to Fight; Theater Utrecht ‘Quake’. Bij Danstheater AYA danste hij in 2018 in I call my brothers, Matties in 2021 en van huischoreograaf Anne Suurendonk Liefde en dan. In 2019 heeft Ali zijn eigen groep MENSJA Collective opgericht waar verschillende artiesten samenkomen en interdisciplinair met elkaar werken. In 2020 begon hij als docent aan het St-Gregorius College in Utrecht als dansdocent op een middelbare school.

Prijs: € 15,00

Aanvang: 19.30 uur

Philipszaal
Elzentlaan 50,
Eindhoven

12+

boeken/info >