Main Events

GEANNULEERD – Comedy Classroom Les 2: Maakt Geld Gelukkig?
wo 18 mrt
StemmingMakerij, Bibliotheek LocHal
Bibliotheek LocHal

MinicollegeTheater

Maakt geld gelukkig? Volgens het spreekwoord niet. Toch ziet Dagobert Duck er vrij content uit al zwemmend in z’n geldpakhuis. Hoe kijkt de wetenschap er naar? In de nieuwe reeks Comedy Classroom nemen we midden in de Dutch Happiness Week de combinatie van geld en geluk op bijzondere wijze onder loep. Met een minicollege van Marcel Zeelenberg, een extra minicollege van Ig Nobelprijswinnaar Andreas Voss én een geïmproviseerde comedyshow over het onderwerp.

Economische psychologie

Hoe zit het met de krantenkoppen over loterijwinnaars die het winnen uiteindelijk als vloek zijn gaan zien? Of met mensen die niet meespeelden, maar wel in de straat woonden waar uiteindelijk de postcodemiljoenenkanjer is gevallen? Marcel Zeelenberg is hoogleraar economische psychologie aan Tilburg University en publiceert over hoe emotie gedrag beïnvloedt, bijvoorbeeld door afgunst, trots, hebzucht, teleurstelling en spijt. In Comedy Classroom laat hij zijn licht schijnen over het onderwerp van geluksgevoel en geld.

Ig Nobel

De Ig Nobelprijs is een grappige tegenhanger van de uitreiking van de Nobelprijs. Het gaat om onderzoeken waar men eerst om moet lachen, maar die ook aan het denken zetten. Professor Andreas Voss, hoogleraar infectiepreventie aan de Radboud Universiteit, deed met z’n zoon Timothy Voss onderzoek naar hoe schoon geld is. De aanleiding was een profielwerkstuk van Timothy. Zijn school vond het resultaat maar niks. Het leverde vader en zoon in 2019 wel de Ig Nobelprijs op. Tijdens Comedy Classroom vertellen ze hier meer over.

Improvisatiecomedy

De improvisatie-acteurs die vervolgens aan de haal gaan met het onderwerp zijn onder andere Anne de Graaf, Mark Dekker en David Khasho van Home Improvement en Arnoud Plantinga van de Tilburg Tigers. Zonder voorbereiding en aan de hand van input van het publiek, verzinnen zij een show bij elkaar die je nog nooit hebt gezien én die je ook nooit meer zult zien. Het publiek kan bij sommige scènes meespelen in de geïmproviseerde sketches, maar je mag uiteraard ook alleen als toeschouwer genieten van de show.

Reserveren

Toegang tot de minicolleges en het theateroptreden is gratis, maar aanmelden is gewenst via kennismakerij@bibliotheekmb.nl.

Meer geluksimprovisatie

Kom ook op woensdag 12 februari naar de Theatervoorstelling Improv Actually in de KennisMakerij van de Bibliotheek LocHal.

Prijs: gratis

Aanvang: 19:30u-21:30u

StemmingMakerij, Bibliotheek LocHal
Burgemeester Brokxlaan 1000,
Tilburg