Programma

Ben jij ook een gelukszoeker?
za 16 mrt
Boekhandel Plukker
Raj Raghunathan - Amnesty Schagen

Lezing

Speciaal voor de Dutch Happiness week hebben Amnesty Schagen en Boekhandel Plukker de handen ineen geslagen. Op zaterdag 16 maart organiseren we een hele dag in het teken van geluk, met de titel:

Ben jij ook een gelukszoeker?

We koppelen de Wetenschap van Geluk volgens Raj Raghunathan met de doelen van Amnesty. Als iedereen op de wereld gelukkig zou zijn, dan kunnen wij onze werkzaamheden stoppen. Als iedereen gelukkig is, dan is er geen reden tot ruzie of onenigheid. Dan is er geen reden meer om op te komen voor mensenrechten.

Wat is geluk eigenlijk? Kun je werken aan je eigen geluk? Kun je leren werken aan je eigen geluk? “Ja, dat kan!”, zegt Raj Raghunathan: “Geluk gaat over zelfinzicht, verbinding en compassie”. Raj Raghunathan geeft les op een universiteit in Amerika. Hij kwam erachter dat de studenten niet gelukkig zijn en dat een groot aantal zelfs depressief is. Hoe is het mogelijk? Ze zijn jong, slim en hebben een mooie toekomst voor zich. Hij besloot te onderzoeken wat geluk is en hoe je je eigen geluk kunt vergroten. De resultaten van dit onderzoek werden de basis van de training: ‘Als je zo slim bent, waarom ben je dan niet gelukkig?’ Deze training is de meest populaire training van de Universiteit. Inmiddels wordt de training op meerdere universiteiten gegeven en is de online variant de populairste online training.

Als geluk een ballon is, zo stelt Raj Raghunathan dan zijn er 7 manieren om dit geluk lek te prikken. Hij noemt dit de 7 ‘Happiness sins’. Hiervoor bestaan 7 ‘antidotes’ waardoor je je eigen geluk niet per ongeluk lek prikt. Deze 7 manieren staan centraal op deze dag in de workshop en meer…..

 

Programma

10.00 Opening The Dutch Happiness Week Schagen
Maak van geluk je prioriteit. Hoe dan?

11.00 Workshop “Als je zo slim bent, waarom ben je dan niet gelukkig?”
Gebaseerd op het boek van Raj Raghunathan

13.00 Geluk is……..een altruïsme. Je wordt gelukkig door compassie te
tonen met een ander. Schrijf een ‘groeten kaartje’ voor Amnesty.

14.00 Geluk is……inspiratie en creativiteit, een workshop.

15.00 Geluk is…… MIndfulness, een workshop Mindfulness.

 

Aan dit programma werken mee:

Lies Wouters, OMG Advies

Marion Riteco, Jazz Coaching & Training

Kim Hart, Trainingsacteur

Vicky Herrero

Monique de Leeuw, LeeuwPraktijk

Aanvang: 10.00 uur

Boekhandel Plukker
Gedempte Gracht 71-75,
Schagen


boeken/info >