Main Events

Bewust brein! – Buro Brein³
wo 20 mrt
Fontys - Gebouw TF
Buro Brein³

Lezing

Hoe gaat het studeren bij jou? Kun je voldoende genieten van je studie, je werk en privé? Hoe fijn zou een zorgeloze studie zijn? Dat lijkt lastig. Toch kan dat met een bewust brein gemakkelijker dan je wellicht denkt!

Ons brein is gericht op gevaar. Het ziet altijd eerst het negatieve van een situatie of gebeurtenis. Dit verklaart de valkuilen van onze gedachten: piekeren, doemdenken en zwartkijken. Hoe dat komt? Simpel, omdat dit vanuit de evolutietheorie zo is ontwikkeld. In de oertijd (denk aan jagen en overleven) moest het brein zich immers voorbereiden op gevaar. Voor de oermens was direct kunnen handelen belangrijk. Dat is inmiddels veranderd. Acuut overleven is in de meeste gevallen niet meer aan de orde. We leven in een luxe maatschappij, waarin we gelukkig en dankbaar mogen zijn met alles wat we hebben. We kunnen vrijuit dromen najagen en talenten ontwikkelen. En toch lukt ons dat niet altijd. Waarom niet?

Je herkent het misschien wel. Het gevoel van een hoge prestatiedruk, zowel op studieniveau als op persoonlijk niveau. Hierdoor ervaar je regelmatig stress en spanning. Je staat daarin niet alleen. De laatste nieuwsberichten bevestigen dat er meer burn-outs zijn dan ooit. Ook onder studenten.

​Om dit te voorkomen is aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling tijdens je opleiding een must! Je verdient het om kennis op te doen over jouw brein. Het helpt je mentaal gezond te blijven en je energie goed te kunnen verdelen. Daardoor ben je veel beter gemotiveerd om de opleiding te halen en ook nog eens op een gezonde manier.

Kom naar de lezing en ontdek van alles over de werking en de kracht van je brein, om zo te komen tot bewustwording en motivatie. Met deze tools gaat het jou lukken je studententijd zorgeloos en gelukkig te doorlopen.

Noortje Lenders Msc., Aukje Zegers Msc. en Drs. Wendy de Ruiter zijn eigenaar van buro brein³. Al jaren zijn ze als gedragswetenschappers werkzaam binnen de jeugdhulpverlening. Ieder van hen heeft haar eigen specialisaties en competenties, hetgeen hen tot een unieke combinatie maakt. Zij geven lezingen, trainingen en workshops over bewustwording en betekenis geven aan je gedachten, door gebruik te maken van de Kracht van je Brein. Buro brein³ werkt vanuit een uniek, zelf ontwikkeld model waarin theorie en praktijk samenkomen. Bijzonder aan deze insteek is dat de strategieën vanuit wetenschap vertaald worden naar de praktijk. De insteek vanuit gezondheidsideologie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en literatuur, onder andere vanuit de positieve psychologie.

Meer informatie over buro brein³ vind je op www.burobrein3.com.

Prijs: gratis

Aanvang: 15:30 uur

Fontys - Gebouw TF
Th. Fliednerstraat 2 - 0.104,
Eindhoven


boeken/info >