Logo Dutch Happiness Week

Programma Dutch Happiness Week

woensdag 21 maart 2018

09:00 uur | Expositie "All you need is love" - Boeiende-kunst, Eindhoven

“All you need is love”

Boeiende-kunst is een onderdeel van GGze-de boei, en is een dagbesteding waar prachtige kunst wordt gemaakt door de deelnemers. 

De expositie is van maandag 19 maart t/m vrijdag 23 maart van 09.00-16.00 en op zaterdag 24 maart is er een feestelijk samenzijn van 13.00-16.00 uur met muziek en leuke creatieve workshops.

De Dutch happiness week valt dit jaar samen met de week van de psychiatrie, en we willen iedereen tijdens deze expositie deelgenoot maken van al het moois wat ontstaat in ons atelier. Voel je welkom!!!

Locatie : Boeiende-kunst, Kruisstraat 51, 5612 CD Eindhoven

9.30 uur Creatieve wandeling geluk (workshop) - Parktheater en LuuXX Twinkelbel

    

Een kennismaking voor iedereen die nieuwsgierig is naar de maakbaarheid van geluk. Tijdens deze wandeling leer je samen met anderen hoe je gelukkiger kunt leven. De workshop vindt, afhankelijk van het weer, deels plaats in het Stadswandelpark, deels in het Parktheater en deels bij LuuXX Twinkelbel.

In de wonderlijke wereld ‘Twinkelbel’ werken stralende mensen met een verstandelijke beperking. De winkel heeft een enorme aantrekkingskracht. Dit komt omdat hier woonaccessoires en keramiek worden gemaakt. Unieke items met een verhaal. Het verhaal van meedoen. Deze ochtend mag u in Twinkelbel de creatieve kracht van deze geluksplek ervaren. Natuurlijk gaat u met een leuke herinnering huiswaarts.

Programma:
9.30 uur   Ontvangst in het Parktheater met koffie/thee en iets lekkers.
Aansluitend uitleg over maakbaar geluk en enkele uiteenlopende oefeningen.
Wandeling naar LuuXX Twinkelbel op de Kleine Berg
Rondleiding door deze dagbestedingslocatie en vervolgens lekker aan de slag met
de cliënten in de kleigieterij of lekker samen schilderen.

Rond lunchtijd nemen wij afscheid van dit bijzondere plekje in hartje Eindhoven.

De kosten van de creatieve gelukswandeling zijn  EUR 19,50 per persoon

Reserveren via deze link:

10:30 uur | Geluksvogels - de Splinter, Eindhoven

Speelpark de Splinter is in de geluksweek in de ban van verhalen. De kracht van verhalen is al eeuwenoud. En ook in deze moderne tijd spreken deze verhalen, op enthousiaste wijze verteld, nog steeds tot de verbeelding voor jong en oud.

De Splinter, de plek waar inspireren, leren en werken samenkomen, vestigt hiermee extra aandacht op haar eigen historie. Op diverse locaties als het schip, het pirateneiland en het fort worden de mooiste verhalen verteld. Op alle dagen worden zowel Nederlandse als Engelstalige verhalen verteld.

Wanneer: Woensdag 21 maart, zaterdag 24 maart, zondag 25 maart.
Tijd: tussen 13:30 en 16:30

Contact

Speelpark de Splinter
Rode Kruislaan 2
5628 GM Eindhoven

12:00 uur | Restaurant The Colour Kitchen op 'The Strip'

Happiness is ook voelbaar op The Strip tijdens de Dutch Happiness Week. Restaurant The Colour Kitchen heeft een menu met allerlei ingrediënten die eigenlijk allemaal een klein beetje uw geluk stimuleren. Laat u verrassen! Heeft u nog nooit een bezoek gebracht aan The Strip, dan heeft u nu alle reden om kennis te maken met de ‘slimste vierkante kilometer van Nederland’. U zult snel ervaren waarom Eindhoven is uitgeroepen tot de slimste regio ter wereld en genieten van de vele culturen die hier samenkomen.

Bekijk hier het menu

Locatie: The colour Kitchen High Tech Campus
Aanvang: The Colour Kitchen is geopend voor delunch

15:00 uur | Workshop ‘Muziek maakt je hersenen gelukkig’!

  Workshop ‘Muziek maakt je hersenen gelukkig’!

Heb jij altijd een super goed gevoel als je jouw favoriete nummer op Spotify voorbij hoort komen? Is het bespelen van je favoriete instrument het fijnste moment van de dag? Ook al had je eerst geen zin om te oefenen? Of je nu muziek maakt, of er alleen naar luistert: het heeft een aantoonbaar positief effect op de hersenen. Muziek kan je stress verminderen, je stemming verbeteren en je daardoor heel gelukkig laten voelen.

Ben jij tussen de 9 en 12 jaar oud? Speel je een instrument en /of ben je geïnteresseerd in muziek? Kom dan op woensdag 21 maart naar het Parktheater en kom er tijdens een interactieve workshop achter waarom muziek zoveel emoties in jouw hersenen los maakt. Jij gaat samen met een groep van professionele muzikanten onderzoeken wat de invloed van muziek is op onze hersenen. Luisteren naar muziek is een belangrijk onderdeel tijdens de middag, maar daarnaast ga je ook zelf aan de slag met hele leuke oefeningen. Kortom, tijdens deze workshop wordt je helemaal happy!

Wil je graag bij deze middag aanwezig zijn? Ga dan snel naar de website van het Parktheater om een ticket te reserveren, want er zijn maar weinig plaatsen beschikbaar!

        

Locatie: Parktheater Eindhoven
Tijd : 15:00 tot 16:15 uur
Kosten: 5 euro
Tickets: verkrijgbaar via de website parktheater.nl

15:00 uur | Voorlezen en knutselen - Bibliotheek Eindhoven

Woensdagmiddag voorleesmiddag 15:00 uur. Kinderen t/m 7 jaar kunnen luisteren naar een mooi voorleesverhaal. Daarna gaan de kids heerlijk tekenen, plakken, knippen en kleuren.

En… alle kinderen krijgen gratis een glaasje ranja en een kleine lekkernij in het bibliotheekcafé.

Datum : 21 maart 2018
Aanvang: 15:00 tot 16:00 uur
Locatie : De Bibliotheek Eindhoven
Kosten: Gratis

18:30 uur | Art & Bite Night, Inkijkmuseum, Eindhoven

Art & Bite Night –  Geluksplek ‘Het huisje van Hoop’

Wat kan je verwachten op dit hele bijzondere plekje in Eindhoven: een 3-gangen maaltijd bereid door één van de vele internationals die in Eindhoven wonen. Je betaalt 13 euro plus je drankjes en geniet met maximaal 10 anderen van een uitermate informele en ontspannen avond waarbij je ineens weer heel veel over Eindhoven komt te weten.

 

De avonden vinden tijdens de Dutch Happiness Week dagelijks plaats maandag 19 t/m  vrijdag 23 maart tussen 18.30 en 22.00 uur

Locatie : Het Inkijkmuseum
Dommelstraat 2a
5611CK EIndhoven
040-8488230
inkijkmuseum.nl

reserveer direct via: globaaldorp@inkijkmuseum.nl

19.30 uur Eindhoven Doet Goed - locatie volgt

Eindhoven Doet Goed

Geluk maak je samen met andere mensen. Geluk vermenigvuldigt als je het deelt.  Tijdens ’Eindhoven Doet Goed’ kun je je laten inspireren door verschillende Eindhovense projecten die zich inzetten om Eindhoven voor iedereen een fijne stad te laten zijn. Vind jij je geluk door een maatje voor iemand te zijn? Of samen met anderen een maaltijd voor ouderen te bereiden? Ben je een organisatietalent? Hou jij van schrijven? Elk talent kunt je inzetten. Ook met weinig tijd kun je iets doen, bijvoorbeeld een kortdurend project of door zo nu en dan ergens te helpen. Kom langs, laat je inspireren en maak anderen én jezelf gelukkig!

Datum: Woensdag 21 maart
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: deze wordt later bekend gemaakt.
Kosten: gratis

Meer informatie: 

20:00 uur | Voorstelling Gelukkig werken in de zorg, Eindhoven

“Nou, even een injectie mevrouw Jansen. Kom op, u moet echt even meewerken. Ik moet nog twintig andere bewoners medicijnen geven, de administratie bijwerken…”  Is er nog voldoende tijd om aandacht te geven of iemand gerust te stellen? Dat terwijl het hele idee van in de zorg werken juist gestoeld is op aandacht geven aan andere mensen.

Op woensdag 21 maart 2018 wordt niet alleen bovenstaande, maar nog veel meer herkenbare fragmenten gespeeld van werksituaties in de zorg. De voorstelling ‘Gelukkig werken in de zorg’ wordt opgevoerd door zowel Fontys-studenten als professionele acteurs en is speciaal gericht op medewerkers in de zorg. Tijdens het optreden krijgen de aanwezigen de mogelijkheid om suggesties aan te dragen die een scène beïnvloeden zodat het geluk wordt vergroot.

Organisaties en medewerkers zijn op zoek naar wat mensen gelukkig maakt in hun werk. We blijven immers langer werken, waardoor meerdere factoren belangrijk zijn geworden in het arbeidsproces. Er ligt minder nadruk op inkomen, carrièreperspectief en status, maar meer op geluk en welzijn.

Fontys Hogeschool HRM en Psychologie speelt in op deze ontwikkeling. Vanuit de visie ‘Economie van het Geluk’ is het Sociaal Innovatie Centrum Werkgeluk opgericht. In dit expertisecentrum doen diverse studenten onderzoek naar werkgeluk. Zo hebben enkele studenten in aanloop naar de voorstelling interviews afgenomen bij medewerkers van verschillende zorginstellingen. Kenmerkende fragmenten uit deze interviews zijn vertaald naar scènes en geven inzicht in alledaagse werksituaties in de zorg.

Datum: Woensdag 21 maart
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Concertzaal CKE aan de Pastoor Peetersstraat 180 te Eindhoven (Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving)
Voor wie?: Voor medewerkers in de zorg, familie en andere geïnteresseerden
Kosten: gratis
Aanmelden: via deze link

20:15 uur - Maestro Jules Onthult... Romeo & Julia - Muziekgebouw Eindhoven

Maestro Jules van Hessen geeft, speciaal voor bezoekers van de Dutch Happiness Week, een inleiding over geluk, ongeluk, liefde en muziek. De dirigent én meesterverteller weet alle haakjes over geluk en muziek op een mooie wijze te verbinden. En om het geluksgevoel compleet te maken, verloot hij een aantal ‘hotseats’ – plaatsen óp het podium tússen de orkestleden – onder de bezoekers. Een klein gelukspresentje voor alle aanwezigen completeert de inleiding.

 

Om 20.15 uur start het concert. Maestro Jules Onthult… is er voor iedereen die graag wil weten hoe het borrelde in het hoofd van een beroemde componist, en voor iedereen die mee wil maken hoe een dirigent met zijn orkest een partituur in muziek omzet. Voor de pauze ontrafelt Maestro Jules van Hessen op geheel eigen wijze de geheimen achter het meesterwerk. Na de pauze hoort u het complete stuk.

Maestro Jules onthult vanavond Tsjaikovski’s fantasie-ouverture Romeo en Julia. Als er iemand wist wat onmogelijke liefde inhield, was het wel de Russische componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Geen wonder dat hij zich graag liet inspireren door het liefdesdrama van Shakespeare. Zijn romantische muziek over Romeo en Julia betekende het begin van zijn roem ook buiten Rusland.

Doelgroep:
Alle inwoners van Eindhoven; deze avond is zowel geschikt voor kenners als niet kenners van klassieke muziek, voor jong en oud. Ouders die hun kinderen op een laagdrempelige wijze met muziek willen laten kennismaken, mensen die eens willen ontdekken hoe en waarom muziek tot stand komt, mensen die willen genieten van een heerlijk avondje uit.

Datum: woensdag 21 maart 2018
Aanvang inleiding 19.30-19.50 uur
Aanvang concert: 20.15-22.30 uur
Toegangsprijs: 17,50 euro

Reserveringen maakt u via deze link naar het Muziekgebouw Eindhoven:

Link voor reserveringen  : 

Telefonisch reserveren kan natuurlijk ook via : 040-2442020

Meer informatie en een persoonlijke toelichting van Maestro Jules van Hessen zelf, ziet u in onderstaande links:

Meer informatie via : 

Youtube: