Logo Dutch Happiness Week

Programma Dutch Happiness Week

maandag 26 maart 2018

20.00 uur | Onderwijs heeft een vraag… Geluk geeft het antwoord! - Peter Heerschop en Marcel van Herpen - Theaters Tilburg

Onderwijs, wie heeft er geen mening over? Iedereen heeft het ‘genoten’, maar sommigen hebben er weinig plezier aan beleefd. Onderwijs een vraag? Geluk het antwoord! Cabaretier en leraar Peter Heerschop en onderwijskundige Marcel Van Herpen zoeken dat geluk tijdens een inspirerende voorstelling op 26 maart in de concertzaal van Theaters Tilburg. Een voorstelling voor iedereen die in het onderwijs werkt of het onderwijs een warm hart toedraagt.

‘Onderwijs heeft een vraag… Geluk geeft het antwoord!’ maakt deel uit van de Dutch Happiness Week, een week vol inspirerende lezingen en voorstellingen in Eindhoven en Tilburg rond het thema Geluk (19 tot en met 26 maart).

Over Peter en Marcel
Ze hebben beiden een schat aan ervaring, maar overschatten zichzelf niet. Ze weten wat het is om te blijven zitten, maar ook wat het betekent om op te staan. Ze haten de rankings, maar zijn als geen ander in staat om ze te maken. Ze vertellen dat het belangrijk is om zelf te ervaren. Ze hebben kritiek op het systeem waar ze zelf deel van uitmaken. Tijd voor verwarring én voor verandering. Tijd voor gelukkiger onderwijs. Gelukkig wel!

Peter Heerschop is behalve cabaretier, schrijver en televisiepersoonlijkheid vooral ook een echte onderwijsman. Hij begon zijn carrière ooit als gymleraar in Almere en dat heeft hem nooit meer losgelaten. De leraar die hij eens was, schuilt nog steeds in hem. Cabaretier Peter Heerschop wil met zijn programma’s de mensen aangeven dat ze ertoe doen, zoals hij zijn leerlingen het gevoel gaf dat ze bijzonder waren.

Marcel van Herpen is projectleider van het expertisecentrum voor Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen en van het expertisecentrum voor ErvaringsGericht Onderwijs Nederland. Hij is medeoprichter van het NIVOZ en begeleidde educatieve projecten in meer dan 20 landen. Ook is hij eindredacteur van het onderwijstijdschrift Egoscoop en auteur van ErvaringsGericht Onderwijs; van oriëntatie tot implementatie.

Informatie en kaartverkoop
‘Onderwijs heeft een vraag… Geluk geeft het antwoord!’ vindt op maandag 26 maart plaats in de Schouwburgzaal van Theaters Tilburg, aanvang: 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterstilburg.nl.