Logo Dutch Happiness Week

Programma Dutch Happiness Week

Maandag 19 maart 2018

 

09:00 uur | Expositie "All you need is love" - Boeiende-kunst, Eindhoven

“All you need is love”

Boeiende-kunst is een onderdeel van GGze-de boei, en is een dagbesteding waar prachtige kunst wordt gemaakt door de deelnemers. 

De expositie is van maandag 19 maart t/m vrijdag 23 maart van 09.00-16.00 en op zaterdag 24 maart is er een feestelijk samenzijn van 13.00-16.00 uur met muziek en leuke creatieve workshops.

De Dutch happiness week valt dit jaar samen met de week van de psychiatrie, en we willen iedereen tijdens deze expositie deelgenoot maken van al het moois wat ontstaat in ons atelier. Voel je welkom!!!

Locatie : Boeiende-kunst, Kruisstraat 51, 5612 CD Eindhoven

09:00 uur | Workshop: Gelukkiger? dat kan! - Bibliotheek Eindhoven

Workshop: Gelukkiger? dat kan!

Jacqueline van Noordenne van ‘Gelukzoekers’ neemt je mee in de zoektocht naar de vijf geheimen van een gelukkig leven.

Je gaat praten, schrijven, denken en doen. Je zult na afloop geïnspireerd en niet met lege handen naar huis gaan.

Datum: 19 maart 2018
Tijd: 13:30-16:00 uur
Locatie: Bibliotheek Eindhoven
Kosten: Vrijwillige donatie WeForest
Entree: Vrijwillige donatie voor WeForest, www.weforest.org, die extra bomen plant in de wereld.

Meer informatie en aanmelden

 

12:00 uur | Restaurant The colour Kitchen op 'The Strip'

Happiness is ook voelbaar op The Strip tijdens de Dutch Happiness Week. Restaurant The Colour Kitchen heeft een menu met allerlei ingrediënten die eigenlijk allemaal een klein beetje uw geluk stimuleren. Laat u verrassen! Heeft u nog nooit een bezoek gebracht aan The Strip, dan heeft u nu alle reden om kennis te maken met de ‘slimste vierkante kilometer van Nederland’. U zult snel ervaren waarom Eindhoven is uitgeroepen tot de slimste regio ter wereld en genieten van de vele culturen die hier samenkomen.

Bekijk hier het menu

Locatie: The colour Kitchen High Tech Campus

14:00 uur | Uniek event in Nederland "Inspiratiesessie met Jenn Lim (Zappos) en Conchita Lopez Vega"

     

Leer hoe je werkgeluk inzet binnen je eigen organisatie!

Medewerkers zijn degene die waarde geven aan organisaties.  Door steeds meer organisaties wordt dit gelukkig erkend, maar dan die volgende stap? Hoe maak je de beweging naar een cultuur waar je medewerkers duurzaam gelukkig zijn? Hoe zorg je voor de juiste match van je medewerkers met je organisatie?

Met kleine stappen kun je al een grote impact maken. Jenn Lim heeft samen met Tony Hsieh (eigenaar  Zappos.com) het bedrijf Delivering Happiness opgericht na het succesvol lanceren van hun boek.  Jenn is nu de CEO, CHO en inspirator van dit bedrijf en reist de wereld rond om de beweging op gang te houden en te vergroten. Zij heeft ruim 110 landen geïnspireerd met haar verhaal en er zijn ondertussen ruim 250 bedrijven aan de slag gegaan met het thema werkgeluk.   Conchita heeft ruime ervaring met het verhogen van werkgeluk binnen een financiële instelling (10 jaar ABN AMRO). Zij heeft bewezen dat kleine stappen een grote impact kunnen maken. Hoe? Zij behaalde o.a. binnen een jaar een 9.6 score op medewerkertevredenheid! Het hoogste cijfer ooit binnen de IT organisatie. Het ziekteverzuim verlaagde aanzienlijk en de medewerkers werden geprezen voor hun inzet en positieve energie.

Wil je de kapstok over hoe je medewerkers laat stralen en daarmee je organisatie? Meer informatie is te vinden op wowmundo.nl of stuur een mail naar conchita@wowmundo.nl. Plaatsen zijn beperkt en vol=vol. Pak deze unieke kans en wees er snel bij.

Locatie: Parktheater Eindhoven
Aanvang: 14.00 uur
Einde: 16.00 uur
Prijs :  €195,- exclusief BTW per persoon

18:30 uur | Art & Bite Night - Inkijkmuseum, Eindhoven

Art & Bite Night –  Geluksplek ‘Het huisje van Hoop’

Wat kan je verwachten op dit hele bijzondere plekje in Eindhoven: een 3-gangen maaltijd bereid door één van de vele internationals die in Eindhoven wonen. Je betaalt 13 euro plus je drankjes en geniet met maximaal 10 anderen van een uitermate informele en ontspannen avond waarbij je ineens weer heel veel over Eindhoven komt te weten.

 

De avonden vinden tijdens de Dutch Happiness Week dagelijks plaats maandag 19 t/m  vrijdag 23 maart tussen 18.30 en 22.00 uur

Locatie : Het Inkijkmuseum
Dommelstraat 2a
5611CK EIndhoven
040-8488230
inkijkmuseum.nl

reserveer direct via: globaaldorp@inkijkmuseum.nl

20:00 uur | Het geheim van Geluk - Leo Bormans - Schouwburgzaal Tilburg

De Belgische geluksambassadeur en schrijver van het World Book of Happiness Leo Bormans houdt op maandag 19 maart in Concertzaal Tilburg een openbare lezing over ‘Het geheim van Geluk’. De lezing is onderdeel van de Dutch Happiness Week, een week vol lezingen en voorstellingen rond het thema Geluk in Eindhoven en Tilburg die het Parktheater en Fontys Hogescholen samen organiseren. De lezing in de Concertzaal start om 20.00 uur.

Iedereen is er naar op zoek, velen vinden er deeltjes van, maar wat maakt ons precies gelukkig? Leo Bormans vroeg het aan 100 geluksprofessoren uit 50 landen. Geen dromers en filosofen maar onderzoekers en wetenschappers, van Amerika tot China, van Australië tot IJsland en Japan. Hun kennis en wijsheid verzamelde hij in het succesvolle boek en internationale project The World Book of Happiness, dat al in meer dan tien talen vertaald is. Voormalig Europees president Herman van Rompuy gaf het cadeau aan alle wereldleiders met de vraag geluk en levenskwaliteit hoog op de politieke agenda te zetten.

Tijdens de lezing ‘Het geheim van Geluk’ gaat Leo Bormans samen met zijn toehoorders op zoek naar de kern van geluk en een positieve levensstijl. Bormans geeft concrete tips en voorbeelden die bijdragen tot een wereld van geluk voor onszelf en voor anderen. Optimisme kan je leren. En wie zich optimistisch opstelt is gelukkiger, gezonder en succesvoller in studie, relaties, beroep en vriendschap.

Over Leo Bormans
Leo Bormans reist de wereld rond als ‘Ambassador of Happiness & Quality of Life’. Hij is schrijver en inspirator. Meer dan 20 jaar lang was hij hoofdredacteur van de onderwijsbladen Klasse voor het Ministerie van Onderwijs in Brussel. Voor de overheid heeft hij al die tijd gewerkt aan actief burgerschap, communicatie, positief onderwijs en positieve journalistiek.

Naast het World Book of Happiness schreef Bormans onder andere ook een boek voor kinderen: Geluk voor Kinderen. Een bundeling van voorleesverhalen, opgebouwd rond de tien sleutels van geluk. Bij elk verhaal stelt Bormans vragen en geeft hij tips en opdrachten waarmee ouders en kinderen samen op weg kunnen gaan naar meer geluk.

Geluksplekken
Voorafgaand aan de Dutch Happiness Week gaan studenten van Fontys Academy of Creative Industries onder begeleiding van Leo Bormans op zoek naar Geluksplekken in Tilburg. De studenten gaan een aantal Tilburgse wijken in om te ontdekken waar Tilburgers gelukkig zijn en richten een aantal van die plekken zo in dat die ook bij kunnen dragen aan het geluk van anderen. Tilburg is, na Eindhoven het Limburgse Roerdalen, daarmee de derde Nederlandse plaats met dergelijk geluksplekken binnen haar grenzen.

Info:

Locatie: Schouwburgzaal, Theaters Tilburg
Aanvang: 20:00 uur
Kosten: € 2,75, incl. consumptie en garderobe
Tickets: via theaterstilburg.nl

20:30 uur | Een vrij land - Femke Halsema - Parktheater Eindhoven

Een land op drift, een onzekere natie. Als we de pessimisten mogen geloven wordt onze nationale identiteit bedreigd door moslims, Europa en linkse ‘gutmenschen’. Klopt dat? Nee, zegt Femke Halsema.

In een meeslepend college onderzoekt zij de vraag ‘wie zijn wij?’. Hebben wij reden om trots te zijn op ons land? Maar wat is onze identiteit dan? Is er zoiets als een Nederlandse cultuur? Van Spinoza tot Paul Verhoeven, van de homobeweging in de jaren zeventig tot het ‘koekje’ van Maxima, van de Bijlmer tot de buitenwijken in Enschede waar ze zelf opgroeide: aan de hand van foto’s, video- en muziekfragmenten ontstaat geleidelijk een caleidoscopisch beeld van het moderne Nederland en de uitdagingen waarvoor wij staan.

Info:

Locatie: Parktheater, Philipszaal
Kosten: €21,50 (excl. €1,00 servicekosten)
Tickets: verkrijgbaar op parktheater.nl

Recensie 1: