Logo Dutch Happiness Week

Programma Dutch Happiness Week

dinsdag 20 maart 2018

09:00 uur | Expositie "All you need is love" - Boeiende-kunst, Eindhoven

“All you need is love”

Boeiende-kunst is een onderdeel van GGze-de boei, en is een dagbesteding waar prachtige kunst wordt gemaakt door de deelnemers. 

De expositie is van maandag 19 maart t/m vrijdag 23 maart van 09.00-16.00 en op zaterdag 24 maart is er een feestelijk samenzijn van 13.00-16.00 uur met muziek en leuke creatieve workshops.

De Dutch happiness week valt dit jaar samen met de week van de psychiatrie, en we willen iedereen tijdens deze expositie deelgenoot maken van al het moois wat ontstaat in ons atelier. Voel je welkom!!!

Locatie : Boeiende-kunst, Kruisstraat 51, 5612 CD Eindhoven

09:30 uur | Happy People - Better Business - Parktheater Eindhoven

Op 20 maart 2018 vindt voor de derde keer het Happy People – Better Business event plaats! Het grootste event over werkgeluk in Nederland wordt deze keer gehouden in het Parktheater in Eindhoven.

Waarom Happy People – Better Business?
Overheden en bedrijven kunnen niet meer om het thema werkgeluk heen. De wetenschappelijke bewijzen zijn overduidelijk: mensen die gelukkig zijn in hun werk zijn gezonder, creatiever, innovatiever en meer bevlogen dan hun minder gelukkige collega’s. Gelukkige medewerkers dragen tevens bij aan een hogere arbeidsproductiviteit en een grotere klanttevredenheid – met betere (bedrijfs)resultaten tot gevolg.

Ondanks de bewezen successen is het vaak nog onduidelijk hoe je geluk als bedrijfsmodel toepast in de praktijk. Daarom organiseert het HappinessBureau op 20 maart 2018 voor de derde keer het grootste Nederlandse event over werkgeluk: Happy People – Better Business 2018. Met inspirerende presentaties van sprekers uit binnen- en buitenland en een breed aanbod van sessies door bedrijven die gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepassen.

Meer informatie op hpbb.nl.

10:30 uur | Een boekenkast vol geluk - Bibliotheek Eindhoven

Voor de alsmaar groter wordende stapel Geluksboeken bouwde Jacqueline van Noordenne van Gelukzoekers een boekenkastje. Ze neemt haar boekenkastje mee naar hier en zal je vertellen over de meest inspirerende stukjes uit de verschillende boeken.

Je zult zeker zin krijgen om zelf ook in de Geluksboeken te duiken.

Datum: 20 maart 2018
Aanvang: 10:30 tot 12:00 uur
Locatie: Bibliotheek Eindhoven
Entree: Vrijwillige donatie voor WeForest (www.weforest.org), die extra bomen plant in de wereld.

Meer informatie en aanmelden via

 

12:00 uur | Restaurant The Colour Kitchen op 'The Strip'

Happiness is ook voelbaar op The Strip tijdens de Dutch Happiness Week. Restaurant The Colour Kitchen heeft een menu met allerlei ingrediënten die eigenlijk allemaal een klein beetje uw geluk stimuleren. Laat u verrassen! Heeft u nog nooit een bezoek gebracht aan The Strip, dan heeft u nu alle reden om kennis te maken met de ‘slimste vierkante kilometer van Nederland’. U zult snel ervaren waarom Eindhoven is uitgeroepen tot de slimste regio ter wereld en genieten van de vele culturen die hier samenkomen.

Bekijk hier het menu

Locatie: The colour Kitchen High Tech Campus
Aanvang: The Colour Kitchen is geopend voor de lunch

15.00 -18.30 uur | Serve the grey - Reyshoeve Tilburg

Tijdens de Dutch Happiness Week zal tweemaal de activiteit Serve the Grey plaatsvinden:

  • op dinsdag 20 maart van 15.00 tot 18.30 bij de Reyshoeve (locatie van de Wever) in Reeshof en
  • op vrijdag 23 maart van 13.00 tot 16.00 bij de Hazelaar (ook een locatie van de Wever).

Serve the Grey is een intiatief vanuit Serve the City Tilburg waarbij er extra aandacht geschonken wordt aan ouderen die in een zorghuis wonen. De activiteit wordt volledig georganiseerd door studenten uit Tilburg. Met deze activiteit verbetert ook de cohesie tussen studenten en ouderen.

Op de locatie van de Reyshoeve bereiden ouderen samen een avondmaal bereiden in het thema ‘Oer-hollands’, bestaande uit een groentesoep met balletjes en wentelteefjes als toetje. Er wordt afgesloten met een muziekavond waarbij de ouderen kunnen meezingen met Hollandse muziek en zo een avond vol plezier beleven.

Vrijdag 23 maart bij de Hazelaar wordt er een heuse high-tea georganiseerd. Een aantal bewoners mag helpen bij de voorbereidingen van de hapjes en aankleding van de ruimte. Ook hier komt het ‘Oer-hollandse’ thema te pas. De high tea bevat een scala aan gezonde en zoete, hollandse, hapjes met sfeervolle achtergrond muziek, om zo het plaatje compleet te maken.

15:00 uur | Snoeiworkshop - Philips Fruittuin

Altijd al willen weten hoe je je eigen appel- en perenboom in het gareel krijgt? In de boomgaard laat Carlos zien hoe het snoeien van appel- en perenbomen in zijn werk gaat.

Onder ’t motto: ‘Alles wat je aandacht geeft groeit….!’

Datum: Dinsdag 20 maart
Tijd: 15.00 uur
Aanmelden/kosten: Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.
Voor wie?: Voor iedereen die van tuinieren houdt!

Contact

Oirschotsedijk 14 a
5651 GC Eindhoven
040-2621453
www.philipsfruittuin.nl
info@philipsfruittuin.nl

17.00 uur | Inspiratie Café - Geluk

Het Inspiratie Café wordt georganiseerd dóór en vóór jongeren vanuit het regionale jeugdparticipatienetwerk ‘Samen MET de Jeugd’ en het Innovatienetwerk Jeugd (regio Hart van Brabant). Tijdens pizza-sessies wordt samen gegeten, nagedacht en gesproken over actuele jeugdvraagstukken.

Deze keer staat geluk centraal. Wat maakt ons gelukkig? En kunnen we ons geluk vergroten?

Wat zijn voorwaarden voor geluk? En kunnen we onze leefomgeving hierop aanpassen?
Hoe dan? Wat zou hiervoor moeten gebeuren, en wie hebben we hiervoor nodig?

Tijdens deze pizza-sessie zullen jongeren samen in gesprek gaan over ”geluk” in onze samenleving met als doel om dit geluk te delen en te vergroten.

SAMEN-leving, right?!

Het Inspiratie Café biedt jongeren hiermee een platform om zichtbaar te maken en verdieping te geven aan wat het betekent om in deze tijd jongere te zijn: wat maakt ons gelukkig, wat zijn onze zorgen, en welke ideeën hebben wij tot verbetering/vernieuwing?

Aan de ene kant zullen jongeren op deze wijze een bijdrage kunnen leveren aan het vormen van beleid binnen de regio en daarmee aan het verbeteren van de Jeugdhulp. Aan de andere kant biedt het jongeren de mogelijkheid om samen te (leren) werken aan het verbeteren van de eigen leefsituatie en omgeving. Door mee te doen/te participeren leren zij om actieve burgers in de samenleving te worden, hun mening te uiten en inspraak te hebben.

Aanmelding via eventbrite.nl à link is: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-inspiratie-cafe-geluk-42273275505

Inspiratie Café – Geluk
Dinsdag 20 maart 2018 | 17.00 – 21.00 uur
<23 jaar | gratis entree | gratis pizza
Locatie? soon to be announces – stay tuned

Meer informatie via https://www.innovatienetwerkjeugd.nl/activiteiten/jongerennetwerk

18:30 uur | Art & Bite Night, Inkijkmuseum, Eindhoven (Tuesday English Spoken)

Art & Bite Night –  Geluksplek ‘Het huisje van Hoop’

Wat kan je verwachten op dit hele bijzondere plekje in Eindhoven: een 3-gangen maaltijd bereid door één van de vele internationals die in Eindhoven wonen. Je betaalt 13 euro plus je drankjes en geniet met maximaal 10 anderen van een uitermate informele en ontspannen avond waarbij je ineens weer heel veel over Eindhoven komt te weten.

 

De avonden vinden tijdens de Dutch Happiness Week dagelijks plaats maandag 19 t/m  vrijdag 23 maart tussen 18.30 en 22.00 uur

Op dinsdagavond spreken wij Engels aan tafel / Tuesday : international evening! 

Locatie : Het Inkijkmuseum
Dommelstraat 2a
5611CK EIndhoven
040-8488230
inkijkmuseum.nl

reserveer direct via: globaaldorp@inkijkmuseum.nl

20:30 uur | Geluk - Nina Spijkers - Pand P, Eindhoven

Nina Spijkers - Geluk

Nina Spijkers maakt samen met een club jonge acteurs een montage muziektheatervoorstelling over onze obsessie voor geluk. Samen met de druk om gelukkig te zijn, groeien de mogelijkheden om geluk te bereiken. Van therapie tot stilteretraite, van komkommerwater tot mindfulness, geluk ligt voor het grijpen. Tegelijk groeit het aantal mensen met angststoornissen, depressies en burn-outs. De ‘happy few’ etaleren hun geluk op social media en de rest van ons doet alsof. Op een geestige manier gaat Nina met u op zoek naar wat geluk nu eigenlijk is.

Nieuwsgierig? In deze link leest u meer: 

 

Locatie: Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL, Eindhoven
Kosten: €13,50 (excl. €1,00 servicekosten)
Tickets: verkrijgbaar op parktheater.nl