Media

Kennisfestival Deventer opende met het Grote Inclusie Event o.l.v. Jitske Kramer

26 jun 2019

Tijdens kennisfestival in Deventer afgelopen week vond tevens het Grote Inclusie Event plaats. MEEDOEN, MEEPRATEN, MEEBESLISSEN, dat is inclusie. Waar speelt het, hoe draag je bij aan inclusie, en wat heb je er voor nodig. Corporate antropoloog Jitske Kramer liet de aanwezigen naar inclusie kijken als een jamsessie, waarbij je elkaar met lef en verbinding ontmoet.

Voor het oplossen van complexe vraagstukken zijn vele invalshoeken nodig, maar een confrontatie met andersdenkenden is niet alleen maar creatief, leuk en verrijkend.
Inclusie gaat over meedoen. Over het aangaan van wezenlijke relaties met vreemden. Over diversiteit. Over cocreatie. Dat hebben we nodig, want we wonen en werken samen met mensen uit allerlei culturen en met allerlei achtergronden. Het maakt inclusie, goed omgaan met macht en verschil, een van de grootste uitdagingen van deze tijd.

Samenwerkingen stranden door verschillende organisatieculturen. Conflicten ontstaan doordat we elkaar niet begrijpen. Mensen worden uitgesloten vanwege hun kleur, geloofsovertuiging, leeftijd of seksuele geaardheid. Inclusie is een hot topic. Het gaat over wie wat beslist, wie zich aan wie moet aanpassen, over wat we wel en niet normaal vinden. Over wie mee mag doen en wie vooral niet.

Derhalve reden om ons netwerk te attenderen op dit inspirerende boek. Wil je nu al meer lezen over Jitske Kramer, lees dan ook dit interview (managementboek)

Media archive

    No archived media.