Nieuws

Fontysstudenten op zoek naar Tilburgse Geluksplekken

5 dec 2018

TILBURG – Studenten van Fontys Hogescholen zijn zelf de stad Tilburg in gegaan om met inwoners en organisaties te praten over geluk. Het onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Citymarketing Tilburg.

Sociale cohesie
In principe kan iedere plek in Tilburg uitgroeien tot een geluksplek, maar de studenten zijn vooral ook op zoek naar plekken die symbool staan voor sociale cohesie in de stad of plekken die een bijzondere kant van Tilburg laten zien. Fontysstudenten voltooiden eerder in Eindhoven een zoektocht naar geluksplekken. Daarnaast zijn ook in het Limburgse Roerdalen en het Belgische Hasselt geluksplekken te vinden. De zoektocht naar de Tilburgse geluksplekken start op 26 oktober 2018.

De Tilburgse geluksplekken worden gepresenteerd in de aanloop naar de Dutch Happiness Week, die van 18 tot en met 22 maart plaatsvindt in o.a. Tilburg en Eindhoven. De Dutch Happiness Week is een initiatief van Fontys en Parktheater Eindhoven, in samenwerking met een groeiend aantal bedrijven en organisaties in verschillende steden. Het is de bedoeling dat de nieuwe Tilburgse geluksplekken zich tijdens deze week nadrukkelijk presenteren.