Activiteiten

Lezing: Jan en Sanne Terlouw
ma 04 nov
De Witte Dame
Bibliotheek Eindhoven

2019 staat duurzaamheid centraal in de grootste leescampagne van Nederland, Nederland Leest. In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar.

Jan Terlouw haakt hier tijdens deze lezing op in. Terlouw is vooral bekend door zijn jeugdboeken en politieke carrière. Hij schreef onder andere Koning van KatorenOorlogswinter en Gevangenis met een open deur. Als bètawetenschapper werd hij gezien als autoriteit op het gebied van technologie en milieu en hij hield zich hier zowel in de politiek als in zijn boeken voornamelijk mee bezig.

Zijn politieke interesse schijnt namelijk vaak door in zijn boeken. Zij stellen meestal eigentijdse problemen aan de orde, zoals het milieu, de politiek of de geschiedenis. Hij laat zien dat aan deze onderwerpen meer kanten zitten, dat je problemen van alle kanten moet bekijken voor je een beslissing neemt.

Na Terlouws pensionering heeft de creatieve samenwerking met zijn dochter Sanne, neerlandica en schrijfster, een vlucht gekregen. Dit resulteerde in de zesdelige misdaadserie Reders & Reders en in maart verscheen hun nieuwste boek De 90ste verjaardag van Louis van Roosgaarde. Dit boek en hun gezamenlijke schrijverschap zal op deze avond ook besproken worden.

In de pauze is er eveneens de mogelijkheid om je boeken te laten signeren.
Deze lezing wordt in samenwerking met het Parktheater georganiseerd en maakt daarmee onderdeel uit van de programmering van beide instellingen.

Foto (c): Jan Ploeg

Prijs: € 15,00

Aanvang: 19:30 uur

De Witte Dame
Emmasingel 22,
Eindhoven

Volwassenen

boeken/info >